A Zöld Nap Egyesület csapata meghívást kapott a gyulafehérvári Caritas által szervezett ötnapos interkulturális nappali foglalkozás zárónapjára. A rövid programismertetőt és bemutatkozást követően kezdetét is vette a délelőtti nyolc fordulós vetélkedő. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A pénteki rendezvényen Silvia Blanco Gonzalez, Jenya Ohanyan és Enrique De Paz Miguel, EVS önkéntesek, valamint Derzsi Katalin és Ráduly Attila vett részt a Zöld Nap egyesület részéről. Az ozsdolai sportcsarnokban és annak környékén egy játszó zónát alakítottak ki, majd a Kun Kocsárd iskola 73 tanulóját csapatokba osztották és máris kezdődhetett a verseny. A több órás vetélkedő fő célja a mozgás, a kreativitás, a logikus gondolkodás, valamint az el nem hanyagolható együttműködés, csoportmunka, versenyszellem fejlesztése volt melyek hosszú távon meghatározhatják tanulmányi sikereiket is. Az önfeledten játszó gyermekeket figyelve észrevehető volt, hogy a játék során a saját maguk elé állított akadályokat is örömmel és önként küzdik le.

Köszönjük a gyulafehérvári Caritas lelkes önkénteseinek segítségét a játékok lebonyolításában, valamint Hubbes Kingának a Caritas regionális képviselőjének a meghívást.

Fotó: Ráduly Attila