VÍZEN JÁRNI TILOS - Irodalmi családlátogatás Lackfi János költővel, íróval

Az esten közreműködik: Lackfi Dorottya (ének) és Sinha Róbert (gitár)

Sepsiszentgyörgy, Bod Péter Megyei Könyvtár, Gábor Áron terem
2019. október 27., vasárnap, 19 óra

Lackfi János költő, Lackfi Dorottya énekesnő és Sinha Róbert gitárművész közös műsorában egymást követik az élőszóval előadott versek és a gitárkísérettel elénekelt dalok (megzenésített versek), a világzene és az igényes könnyűzene határáról. Ezek néha klasszikus beütéssel, máskor bossa nova vagy keringő ritmusában, esetleg éppen rockzenei ihletésű akkordokkal, gyors tempóban kísérve szólalnak meg.

Lackfi János családtörténetei abba a hol vidám, hol szomorkás, hol fájdalmas, hol áhítatos közegbe visznek, ahol soha sincs rend, ahol mindenki vagy jön valahonnan, vagy megy valahová, ahol minden helyzetben csípőből kell lőni, mint a westernfilmekben. Versek és prózák során elevenednek meg egy hatgyerekes és immár háromunokás család köznapjai.

A meghívottakról:

Lackfi János (1971): József Attila- és Prima Primissima-díjas költő, író, műfordító. Eddig ötvenhárom könyve, harmincöt műfordításkötete jelent meg. Tizenhét évig tanított egyetemen, ugyanennyi ideig a Nagyvilág folyóirat szerkesztője volt. Legutóbbi kötete: Minden napra egy sztori (miniprózák, Helikon, 2019). Honlapja: http://www.lackfi-janos.hu/

Sinha Róbert (1973): gitárművész. A Holland Királyi Zeneakadémián szerzett klasszikus gitárművész diplomát 2006-ban. Az elsősorban kiemelkedő világzenei produkciói révén ismertté vált művész az elmúlt években a rangos magyarországi helyszínek mellett (MÜPA, Nemzeti Múzeum, Parlament, Szépművészeti Múzeum stb.) többször koncertezett az Amerikai Egyesült Államokban, Franciaországban, Spanyolországban, Hollandiában, Indiában, Belgiumban és Finnországban. Előadói oldala: https://www.facebook.com/robertsinha.guitar

Lackfi Dorottya (1997): énekes. Első saját alkotása, a Tétlen, idén áprilisban jelent meg, a dalnak mind a zenéjét, mind a szövegét ő maga szerezte.

Az előadásra a belépés díjmentes, a helyek száma korlátozott. Szíves adományaikat a rendezvény szevezési költségeinek fedezésére fordítjuk.