Március 30 és április 4 között szervezték meg Bécsben a 15-ik Húsvéti Nemzetközi Kosárlabda Fesztivált, amelyre Európa és Amerika 21 országából 492 csapat nevezett. A több mint 5000 résztvevő kiskosaras fiuk és lányok csapataikkal együtt hét kategóriába (U12,13,14,16,18,20,22) versenyezhettek egymás ellen.

A verseny öt napon át tartott, az alapszakaszban 4-5 csapatos csoportokra osztották a résztvevőket ahonnan a győztesek már kieséses rendszerben folytathatták a versenyt.


Székelyföldről 5 csapat nevezett be: U16-os női Székely Válogatott, U15-os Székely női válogatott, U16-os Székely fiú Válogatott, Csíkszeredai VSK U16-os fiú csapata valamint a Sepsiszentgyörgy-i Sportiskola U18-as lánycsapata.

Eredmények:
Az U16-os Székely Válogatott remekül szerepelt ezen a tornán, beverekedte magát korosztálya legjobb négy csapata közé.

Eredményeik a D csoportban:
81-7 a német Gerthe 1911 ellen, 43-32 a német TSJ Munchen ellen, 69-25 a szintén német Rotenberg ellen, valamint 62-31 az olasz Starenegy Trieste ellen. A csoportból kijutva pénteken nagyon nehéz nap következett, hisz a döntőbe kerülésért négy mérkőzést kellett lejátszani. Az első mérkőzésen a nyolcaddöntőben a német Ludwigsburg együttesét győzték le 64-13-ra, majd az olasz Rhodigium csapatát estették ki a tovább jutástól (48-44). A nap harmadik mérkőzésén a lengyel Bochnia csapata lett az áldozata a válogatottnak (31-21). Este 19 órakor került sor az elődöntőkre amelyen az egyik ágon a Beac Budapest és a Székely Válogatott ellen játszott, míg a másik oldalon a a litván Jelgava a nemét DJK Brose Baskets ellen mérkőzött.


A Székely válogatott jól kezdte a mérkőzést az első negyedben 9-2 re vezetett, ám a második negyed második felétől a hosszabb cserepaddal rendelkező budapesti csapat egészpályás emberfogásra váltott, ami eléggé megzavarta a fáradt székely lányok játékát és így az ellenfél fölzárkózott, majd átvette a vezetést. Az negyedik negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám utolsó percekben megítélt büntetőket a budapestiek dobták be pontosabban így ők jutottak a szombati döntőbe.

Eredmény Beac Budapest - U16-os Székely Válogatott 35-30.

Az U16-os Székely Válogatott csapat tagjai: Biszak Boglárka (KSE), Bartok Rita (KSE), Volloncs Orsolya (KSE), Tollvaj Beáta (KSE), Czimbalmos Ágnes (Gyergyószentmiklós-i ISK) Kovács Renáta (Gyergyószentmiklós-i ISK), Incze Henrietta (Csíkszeredai VSK), Fejér Anett (Csíkszeredai VSK). Edző Ferencz Szabolcs (KSE).

A "kisebb" U15-os Székely Válogatott szintén az U16-os kategóriába szerepelt és a G csoportba sorolták be.
Eremenyék: 63-12 a német Marzahn ellen, 55-24 az osztrák Steyrer Hexen ellen, valamint 50-40 a német Rist Wedel ellen. A csoportból szintén első helyen továbbjutó székely csapat a nyolcaddöntőig sikerült menetelnie, ahol egy szoros mérkőzésen 46-35-re kikapott Debrecen együttesétől.

Az U15-s csapat tagjai: Mares Noémi és Csillag Dorottya (Vendor Udvarhely), Benedek Petra, Csiki Barbara, Karácsony Orsolya, Kopacz Bíborka, Csurulya Helga, Bimbó Eszter (KSE,) Mátyus Anita. Edző: Hobaj Levente (Gyergyószentmiklós-i ISK)

A szombat délelőtti döntőben a Jelgava (Litvania) - Beac Budapest 69-40.

A Székely Válogatottak részvételét támogatták: Zarah Modem, New Fashion, Nexxon, Covalact, Skat Kart, Romgaz, Panoráma Turist, Lénárt Optika, Kézdivásárhely Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa valamint a résztvevő gyerekek szülei.