Városnapok - Őszi sokadalom - Őszi Sokadalom 2019

Őszi Sokadalom 2019

» XIX. századi piac korkép a Sokadalomban

XIX. századi piac korkép a Sokadalomban - A Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjai, a városi Őszi Sokadalom alkalmával szervezte meg, közösen a Gyöngyös Városért Baráti Kör tagjaival a XIX. századi piac korkép című rendezvénysorozatot.Az ötlet a gyöngyösi egyesülettől eredt, akik már IV. alkalommal szervezték meg városukban a XIX. századi piacot, nagy sikerrel, a környék lakóinak bevonásával.Pénteken nagy számú közönség jelenlétében megnyílt a Régi szép kézimunkák kiállítása a Vigadó kiállítótermében, ahol már korhű ruhákban díszelegtek a két egyesület tagjai.Fülöp Magdolna az egyesület elnöke pár szóban szólt a rendezvény gondolatának eredetéről, majd a kiállított munkákról beszélt.Kis műsorral is készültek ez alkalommal. Bagoly Anabella, Kertész Andrea és Mihály Péter vásári hangulatot idéző versekkel, Ferencz Hedvig ,  Kónya Karola szép e korhoz illő zeneszámmal szórakoztatták az egybegyűlteket.A megnyitó után egy süteménykiállítást hoztak össze a Nőegyesület tagjai, ahol anyák, nagymamák receptjeiből készített tésztákkal kínálták a vásár vendégeit.A XIX. századi felvonulás 18 órától kezdődött. A Vigadó elöl indultak a Gyergyai Barna tanár úr fúvószenekara után a pompás, korhű öltözetbe felöltözött urak és hölgyek a Székely Katona nevelde fele, ahol várt már rájuk a Bokor Botond által kivezérelt három hintó, hogy városi sétát tegyenek, megadva az ünnepi hangulatot ezzel is. Az úton csatlakozott hozzuk László Attila is, a város kis csillaga. Együtt hallgatták a szép térzenét a Molnár Józsiás Zenepavilonjában, majd Kertész Andrea és Bagoly Anabella szavalatát és Márkos Zsolt kisdiák bohózatát.A főtéri korzózásnak szép hátteret adott a sok-sok kézműves sátor, ami szintén erősítette a rendezvény hangulatát.Szombaton a Pityókafőzőversenyen is részt vett a Nők Egyesülete, ahol első díjat szereztek.Szombaton az Ika várhoz kirándultak gyöngyösi vendégeikkel, majd vasárnap a Bálványos vár szépségeiben gyönyörködhettek.Ezúttal köszönik meg a támogatóiknak, médiapartnereiknek, hogy segítették a rendezvény lebonyolításában.

A Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjai, a városi Őszi Sokadalom alkalmával szervezte meg, közösen a Gyöngyös Városért Baráti Kör tagjaival a XIX. századi piac korkép című rendezvénysorozatot.
Az ötlet a gyöngyösi egyesülettől eredt, akik már IV. alkalommal szervezték meg városukban a XIX. századi piacot, nagy sikerrel, a környék lakóinak bevonásával.
Pénteken nagy számú közönség jelenlétében megnyílt a Régi szép kézimunkák kiállítása a Vigadó kiállítótermében, ahol már korhű ruhákban díszelegtek a két egyesület tagjai.
Fülöp Magdolna az egyesület elnöke pár szóban szólt a rendezvény gondolatának eredetéről, majd a kiállított munkákról beszélt.
Kis műsorral is készültek ez alkalommal. Bagoly Anabella, Kertész Andrea és Mihály Péter vásári hangulatot idéző versekkel, Ferencz Hedvig ,  Kónya Karola szép e korhoz illő zeneszámmal szórakoztatták az egybegyűlteket.
A megnyitó után egy süteménykiállítást hoztak össze a Nőegyesület tagjai, ahol anyák, nagymamák receptjeiből készített tésztákkal kínálták a vásár vendégeit.
A XIX. századi felvonulás 18 órától kezdődött. A Vigadó elöl indultak a Gyergyai Barna tanár úr fúvószenekara után a pompás, korhű öltözetbe felöltözött urak és hölgyek a Székely Katona nevelde fele, ahol várt már rájuk a Bokor Botond által kivezérelt három hintó, hogy városi sétát tegyenek, megadva az ünnepi hangulatot ezzel is. Az úton csatlakozott hozzuk László Attila is, a város kis csillaga. Együtt hallgatták a szép térzenét a Molnár Józsiás Zenepavilonjában, majd Kertész Andrea és Bagoly Anabella szavalatát és Márkos Zsolt kisdiák bohózatát.
A főtéri korzózásnak szép hátteret adott a sok-sok kézműves sátor, ami szintén erősítette a rendezvény hangulatát.
Szombaton a Pityókafőzőversenyen is részt vett a Nők Egyesülete, ahol első díjat szereztek.
Szombaton az Ika várhoz kirándultak gyöngyösi vendégeikkel, majd vasárnap a Bálványos vár szépségeiben gyönyörködhettek.
Ezúttal köszönik meg a támogatóiknak, médiapartnereiknek, hogy segítették a rendezvény lebonyolításában.













Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!