Mentortábor a Madarasi Hargitán

Hétvégén megtartotta összerázó táborát a #youthfocus programban résztvevő felnőtt önkénteseinek a Turul Iroda a Madarasi Hargitán. A három napos program során a résztvevők, ismerkedtek, túráztak, különféle műhelymunkákon vettek részt, amelyek során egy stabilabb csapattá alakulhattak.

„Fontos, hogy egy jól működő csapatban dolgozhassunk és az önkéntesen befektetett munka élvezet legyen számunkra, ezért is tettük a #youthfocus programunk egy fontos állomásának a csapatépítő hétvégét” – emelte ki Furus Levente, az egyesület elnöke.

Az ismerkedésen túl, az egyesület nagy hangsúlyt fektetett az egymás közötti kommunikáció gördülékeny folyamatának a kialakítására is, így a résztvevők a tábor másnapját, a reggeli után egy több órás kommunikációs workshoppal kezdték, amelyet Prezsmer Boglárka tartott, majd túrával folytatták a Szökő-vízeséshez.

Az egyesület célja, hogy a projekt zökkenőmentesen működjön mindhárom városban, ezért a tábor utolsó napján, egy hosszabb megbeszélés alatt tisztázásra kerültek a mentorok feladatkörei, ugyanakkor a résztvevők minden szükséges adminisztrációs munkát elvégeztek, valamint meghatározták és leszögezték a program következő lépéseit.

A projektet a Turul Iroda az izlandi SEEDS - SEE beyonDborderS egyesülettel, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiummal, illetve a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolával, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceummal és a kézdivásárhelyi Pro Pectus Egyesülettel közösen valósítja meg, a Romániai Active Citizens Fund program - Norvégia, Liechtenstein és Izland 2014-2021-es Norvég Alap és EGT Alap, pénzügyi támogatásával. A projekt célja, a közösségi részvétel növelése, valamint az állampolgári és vezetői készségek fejlesztése 24 hónapon keresztül, Kovászna megye 3 helységében (Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Kézdivásárhely) 75 fiatal körében, különböző oktatási és tudatossági tevékenységekbe való bevonás révén.

Az Active Citizens Fund Romania programot az EGT Alap 2014-2021 finanszírozza. A támogatások általános célja a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése és a 15 kedvezményezett állam és az adományozó államok (Izland, Liechtenstein, Norvégia) közötti kétoldalú kapcsolatok megerősítése. A programot a Civil Társadalom Fejlesztéséért Alapítvány, a Partnerségi Alapítvány, a Roma Közösségek Erőforrás Központja, a PACT Alapítvány és a Frivillighet Norge tagjai alkotják, akik a FMO – a Norvég és EGT támogatási hivatal által kijelölt Alapkezelőként működnek Az Active Citizens Fund Romania célja a civil társadalom és az aktív állampolgárság megerősítése, valamint a kiszolgáltatott csoportok kapacitásának növelése. A program 46 000 000 euró összköltségvetéssel a civil társadalmi szektor hosszú távú fenntarthatóságának és kapacitásának fejlesztését tűzte ki célul, fokozva szerepét a demokratikus részvétel, az aktív állampolgárság és az emberi jogok előmozdításában, miközben megerősíti az Izland, Liechtenstein és Norvégia adományozó államokkal fenntartott kétoldalú kapcsolatokat. További információ az Active Citizens Fund Romania programról a www.activecitizensfund.ro oldalon található. A Norvég és EGT Alap támogatásairól további információ a www.eeagrants.ro oldalon található.