A Zöld Nap Egyesület csapata harmadik alkalommal kapott meghívást a gyulafehérvári Caritas által szervezett ötnapos interkulturális nappali foglalkozás keddi napjára. A rövid programismertetőt és bemutatkozást követően kezdetét is vette a tevékenységsorozat. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A nap során a gyerekek különböző ügyességi feladatokon vettek részt, továbbá meghallgathatták a Friends of environment projekt két külföldi önkéntesnek beszámolóját hazájukról, így megismerkedtek a spanyol és az orosz kultúrával is. A jégtörő játékok és a kulturális előadások mellett, a komposztálás rejtelmeibe is betekintést nyerhettek az iskolások, így minden szempontból tartalmas volt a nap az ozsdolai táborban. Egy rövid ebédszünetet követően az ozsdolai sportcsarnokban és annak környékén egy játszó zónát alakítottak ki, majd a Kun Kocsárd iskola 65 tanulóját csapatokba osztották és máris kezdődhetett a verseny. A több órás vetélkedő fő célja a mozgás, a kreativitás, a logikus gondolkodás, valamint az el nem hanyagolható együttműködés, csoportmunka, versenyszellem fejlesztése volt melyek hosszú távon meghatározhatják tanulmányi sikereiket is. Az önfeledten játszó gyermekeket figyelve észrevehető volt, hogy a játék során a saját maguk elé állított akadályokat is örömmel és önként küzdik le.

Köszönjük a gyulafehérvári Caritas lelkes önkénteseinek segítségét a játékok lebonyolításában, valamint Hubbes Kingának a Caritas regionális képviselőjének a meghívást.

Fotó: Elena Ershova