Zöld Nap Egyesület

» Zöld Nap a Speciális Iskolában

Zöld Nap a Speciális Iskolában - Február 26-án a Sepsiszentgyörgyi Általános Speciális Iskola VII-dik B. és a IX-X-dik speciális csoport diákjai a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület közreműködésével részt vettek egy nevelési projekten belül szervezett tevékenységen, melyet az egyesület elnöke Ráduly Attila valamint annak tagja Derzsi Katalin vezetett. Az egyesület a Sepsiszentgyörgyi Általános Speciális Iskola tanárának, Doltea Enikőnek a meghívására látogatott el intézménybe.Az eseményen készült fotók megtekinthetők az egyesület facebook oldalán.A tevékenységek során az egyesület tagjai együttműködést folytattak az iskola diákjaival valamint tanáraival, segítve azok tevékenységét. Az együttműködés során az említett osztályok diákjai Doltea Enikő valamint a IX-X-dik D. osztály osztályfőnökének, Szabó Éva Máriának felügyelete alatt voltak. A tevékenységek több szakaszban folytak, melyeknek fő célkitűzésük az újrahasznosítás módszerének és jelentőségének tudatosítása valamint a környezetvédő magatartás fejlesztésének elősegítése volt a diákok körében.Az első tevékenység során a diákok a Zöld Nap Egyesület tagjaival illetve az iskola tanáraival dokumentum filmben nyerhettek betekintést, a bemutatott film a tavaly nyáron készült Nemere Útja volt, melynek segítségével általános információkat kaptak az útvonalon áthaladó helyiségekről, annak természeti kincseiről, de az itt honos, tradicionális mesterségekről is. A megtekintett dokumentumfilm hozzájárult a diákok földrajzi és történelmi ismereteinek bővítéséhez.A második tevékenység kézműves foglalkozásokat foglalt magába, melynek során a diákok bizonyos eszközök felhasználásával egyszerű, de egyben esztétikus termékeket készítettek felhasználva az újrahasznosítás módszerét. Ezen alkalommal a diákok az egyesület támogatásával, már használt PET palackokból és textilanyagokból karkötőket készítettek. A tevékenység legfőbb célkitűzése volt a diákokban tudatosítani az újrahasznosítás jelentőségét valamint a kézügyesség és az esztétikai érzék fejlesztése.A harmadik tevékenység célja az egyesület tagjai, az iskola tanárai valamint diákjai közötti tapasztalatcsere megvalósítása volt. Az iskola diákjai és tanárai az egyesület tagjaival együtt interaktív játékos tevékenységeken (energizer) vettek részt, melynek jótékony hatása volt az együttműködik képesség és érzék kialakulására nézve. A játékos tevékenységet Derzsi Katalin szervezte és vezette, melynek során pozitív, nyugodt hangulat volt jelen a résztvevőkben, a játék végén a diákok a tevékenység jótékony hatásairól számoltak be.Szerző: Doltea EnikőFotó: Ráduly Attila

Február 26-án a Sepsiszentgyörgyi Általános Speciális Iskola VII-dik B. és a IX-X-dik speciális csoport diákjai a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület közreműködésével részt vettek egy nevelési projekten belül szervezett tevékenységen, melyet az egyesület elnöke Ráduly Attila valamint annak tagja Derzsi Katalin vezetett. Az egyesület a Sepsiszentgyörgyi Általános Speciális Iskola tanárának, Doltea Enikőnek a meghívására látogatott el intézménybe.

Az eseményen készült fotók megtekinthetők az egyesület facebook oldalán.

A tevékenységek során az egyesület tagjai együttműködést folytattak az iskola diákjaival valamint tanáraival, segítve azok tevékenységét. Az együttműködés során az említett osztályok diákjai Doltea Enikő valamint a IX-X-dik D. osztály osztályfőnökének, Szabó Éva Máriának felügyelete alatt voltak. A tevékenységek több szakaszban folytak, melyeknek fő célkitűzésük az újrahasznosítás módszerének és jelentőségének tudatosítása valamint a környezetvédő magatartás fejlesztésének elősegítése volt a diákok körében.
Az első tevékenység során a diákok a Zöld Nap Egyesület tagjaival illetve az iskola tanáraival dokumentum filmben nyerhettek betekintést, a bemutatott film a tavaly nyáron készült Nemere Útja volt, melynek segítségével általános információkat kaptak az útvonalon áthaladó helyiségekről, annak természeti kincseiről, de az itt honos, tradicionális mesterségekről is. A megtekintett dokumentumfilm hozzájárult a diákok földrajzi és történelmi ismereteinek bővítéséhez.

A második tevékenység kézműves foglalkozásokat foglalt magába, melynek során a diákok bizonyos eszközök felhasználásával egyszerű, de egyben esztétikus termékeket készítettek felhasználva az újrahasznosítás módszerét. Ezen alkalommal a diákok az egyesület támogatásával, már használt PET palackokból és textilanyagokból karkötőket készítettek. A tevékenység legfőbb célkitűzése volt a diákokban tudatosítani az újrahasznosítás jelentőségét valamint a kézügyesség és az esztétikai érzék fejlesztése.

A harmadik tevékenység célja az egyesület tagjai, az iskola tanárai valamint diákjai közötti tapasztalatcsere megvalósítása volt. Az iskola diákjai és tanárai az egyesület tagjaival együtt interaktív játékos tevékenységeken (energizer) vettek részt, melynek jótékony hatása volt az együttműködik képesség és érzék kialakulására nézve. A játékos tevékenységet Derzsi Katalin szervezte és vezette, melynek során pozitív, nyugodt hangulat volt jelen a résztvevőkben, a játék végén a diákok a tevékenység jótékony hatásairól számoltak be.

Szerző: Doltea Enikő
Fotó: Ráduly Attila

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!