A Turulmadár Ifjúsági Iroda június 4-én nyílt napot tartott a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban, melyre a Zöld Nap Egyesületet is meghívta, három másik szervezettel együtt (a Gyulafehérvári Caritas, az Ikevár és a Kovászna Megyei Vöröskereszt)

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán.

Az ÖnkéntesKertbe ellátogatók bepillanthattak a különböző önkéntes programokba, többek közt megtapasztalhatták, hogy milyen érzés önzetlenül adni, megnézhették az önkéntesség csodálatos pillanatait visszaadó fotókiállítás, megtudhatták mely a számukra legalkalmasabb terület az önkénteskedésre ugyanakkor a sok éves tapasztalattal rendelkező önkéntesektől választ kaphattak az önkéntességgel kapcsolatos kérdéseikre kötetlen beszélgetés formájában. A programok házigazdái informáló jellegű aktivitásokkal várták az érdeklődőket, a gyerekeket pedig különböző játékokkal csalogatták a központi parkba.
A Zöld Nap standhoz érkezőknek lehetőségük volt megismerkedni Celine Berthier és Clara Bejarano Sanchez EVS önkéntessekkel ugyanakkor kipróbálhattak olyan általuk továbbfejlesztett játékokat mint: a Kukák harca, a Boldog család kártya, a Mölkky vagy az Ökó-Catán.
Sajnos a vihar miatt nem tudták befejezni a szabadtéri rendezvényt. Egyik ilyen aktivitás, ami a vihar miatt elmaradt az az élő könyvtár volt. Ez azt jelenti, hogy majdnem minden úgy történik, mint egy hagyományos könyvtárban, csak nem könyveket, hanem embereket lehet kikölcsönözni egy-egy őszinte beszélgetés erejéig. Mind az öt szervezet egy "élő könyvvel" képviseltette magát lehetőséget adva az adott könyv elolvasását.

Fotó: Celine Berthier