A tizenegyedik perkői Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek találkozójára került sor Kézdiszentléleken, szombaton június 11-én. Eleget téve a szervezők meghívásának, a Zöld Nap Egyesület szokásához az idén is felállított egy standot. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

A Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és Kézdiszentlélek Polgármesteri Hivatala közös szervezésében rendezett találkozón Kovászna, Hargita, Maros, Brassó és Bákó megyékből 39 gyermek- és ifjúsági tánccsoport közel ezerkétszáz táncosa vett részt. Akik felkeresték a Zöld Nap standot kitűnően szórakozhattak, kreativitásuknak adva teret. A festői Perkő környezetében a következő játékokat próbálhatták ki díjmentesen a gyerekek:

A finn eredetű Mölkkyt
Az egyensúly játékot - ahol a gyermekek egy tenisz labdára helyezett kerek fára kellett elhelyezzenek úgy kisebb kockákat, hogy az ne dőljön el. Végül alig néhány gyerkőcnek sikerült az összes kockát felhelyezni a fa korongra.
Célbadobás - a gyerekek karikákat kellett dobáljanak a földre elhelyezett botokra, ahol a cél minél több pont szerzése volt.
Twister – minden megjegyzés nélkül, elmondhatjuk, hogy a legnagyobb érdeklődésnek örvendett, hiszen érkezésünktől kezdődően nem volt egy perc megállás a játékszőnyegen.

A zöldek a felnőttekre is gondolván a környezettudatos, csapatépítő játékok mellett tanácsadással, a legújabb kiadványok ismertetésével és az Európai Önkéntes Szolgálat(EVS) bemutatásával várták a több száz jelenlévőt.

Fotó: Ráduly Attila