A CSAKIS (Családban Keresztényként Istennel) fesztivált első alkalommal szervezték meg a céhes városi Sportcsarnokban augusztus 11–14. között. Eleget téve a szervezők meghívásának, a Zöld Nap Egyesület csapata a pénteki napon egy standot állított fel. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

Akik felkeresték a Zöld Nap standot kitűnően szórakozhattak, kreativitásuknak adva teret. A különböző kézműves tevékenységek mellett a következő játékokat próbálhatták ki díjmentesen a gyerekek:
* A Marokkó logikai játékot
* Az egyensúly játékot - ahol a gyermekek egy tenisz labdára helyezett kerek fára kellett elhelyezzenek úgy kisebb kockákat, hogy az ne dőljön el. Végül alig néhány gyerkőcnek sikerült az összes kockát felhelyezni a fa korongra.
* Célba dobás - a gyerekek karikákat kellett dobáljanak a földre elhelyezett botokra, ahol a cél minél több pont szerzése volt.

A zöldek a felnőttekre is gondolván a környezettudatos, csapatépítő játékok mellett tanácsadással, a legújabb kiadványok ismertetésével és az Európai Önkéntes Szolgálat(EVS) bemutatásával várták a több száz jelenlévőt.
Fotó: Enrique de paz Miguel