Mintegy 70 táborozó vesz részt Erdély egész területéről a Csillagösvény Egyesület, az Ikafalvi Református Egyház és a Magyar Ifjúsági Tanács által szervezett Hun táborban. A tábor ideje alatt nagyon sok vetélkedőn mérhetik össze a hunok a tudásukat, rátermettségüket.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán.

A péntek délelőtti tevékenységekre a Zöld Nap Egyesület tagjait hívták meg a szervezők. A nap első felében a jelenlévő fiatal korosztály az elmúlt időszakban elkészült zöld játékokat (Nemere Útja memóriajáték, a Boldog család kártyajáték és a Mölkky dobójáték) próbálták ki. A Nemere Útja memóriajáték elkészítésének támogatója a Communitas Alapítvány.
A rövid szünet folytatásaként a táborlakók egy képzeletbeli települést kellett megmentsenek a szennyeződéstől különböző környezetvédelmi javaslatok és praktikák által. A verseny során 5-6 fős csapatokban dolgoztak, ezáltal fejlesztve a csapatban való dolgozást ugyanakkor a nap folyamán új ismeretekkel is gazdagodtak. A délelőtti program végeztével a legügyesebbeket almával díjazták.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Derzsi Katalin