Március 9-én csapatunk négy tagja a sepsiszentgyörgyi Református Kollégiumba látogatott el, ahol Nagy Mónika biológia tanárnő meghívásának eleget téve egy egész napon át tartottunk környezetvédelmi nevelést a kollégium 140 diákjának.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán.

A látogatásunk az immár hetedik alkalommal megszervezett Zöld Napok program keretében zajlott. A Zöld Napokon mindenki, mind kicsik, mind nagyok részt vesznek az aktivitásokon, a csapatmunka, a közösségfejlesztés fontos szerepet kap. Mindenhol probléma van a környezettudatossággal, így érdemes már az alsó osztályokban elkezdeni a nevelést – mondták a program kezdeményezői.

A hétfői nap a kollégium konviktusában csalogatta a diákokat, ahol a nagyok a X és a XII-ik osztály tanulói Ráduly Attila előadását hallgathatták meg a biciklizésről, annak hasznosságáról. Ugyanakkor a törvény által előírt fontos szabályokkal is megismerkedhettek, melyeket mindenképpen be kell tartaniuk, ha biciklizni indulnak. Az egyesület elnöke ugyanakkor bemutatta az egyesület által létrehozott Nemere Útja zöldút vonalat is, és az egyesület biciklizéssel kapcsolatos ide terveit, programjait is.

A kisebb osztályok, a II –ik valamint az V-ik osztály diákjai a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról tudhattak meg többet Céline Berthier francia EVS önkéntes által vezetett programsorozaton.

A VII-ik osztály Clara Bejarano Sanchez EVS önkéntes által vezetett aktivitáson vettek részt, ahol többet tudhattak meg az ellenálló képességről, valamint a légnyomásról. Ugyanakkor logikai feladatokat is végeztek.

A nap aktívan telt a diákok számára és sok hasznos tudnivalóval térhettek haza.

A Zöld Nap Egyesület köszöni a Református Kollégium pedagógusainak a szeretett vendéglátást és remélik, hogy a jövő években is sikeresen tudnak együttműködni közös célok érdekében.

Szerző: Derzsi Katalin