Zöld Nap Egyesület

» Zöld Napos a legfinomabb pityókás desszert

Zöld Napos a legfinomabb pityókás desszert - Szeptember 1.-én az ASIMCOV harmadik alkalommal szervezett pityókafesztivált Kézdivásárhelyen. A versenyre idén 17 csapat (hét kézdivásárhelyi, kilenc sepsiszentgyörgyi és egy paksi) nevezett be.Összességében több száz háromszéki látogatott ki a szabadtéri rendezvényre. A zsűrielnök szerepet idén Kovács István, a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátók Egyesületének vezetője töltötte be. A fődíjat pedig a tavalyi győztes Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete vihette el.Az előzetesen benevezők számára a 'házi feladat' a közös krumpli kompozíciók elkészítése volt, melyek receptjét nem határozták meg.A kínálatuk egyik fontos alapanyaga a csiperkegomba, a növényi zsír és a fortyogói ásványvíz volt. A Zöld Nap Egyesület főszakács szerepét Vajda Tímea a szervezet önkéntese töltötte be. A kokuszreszelékes burgonya golyót desszertnek Derzsi Katalin készítette el ínycsiklandozó módon. A zöldek a legfinomabb pityókás desszert díjjal gazdagodtak.Figyeltek arra is, hogy az egyesületük arculata itt is minél jobban fellelhető legyen, ennek apropóján választották a napraforgós díszítést és a napraforgó kenyeret. Az elkészült ízletes ételt és a borókapálinkát az értékelés után a látogatók is megkóstolhattak.Szerző: Ráduly AttilaFotó: Gayane Asatryan

Szeptember 1.-én az ASIMCOV harmadik alkalommal szervezett pityókafesztivált Kézdivásárhelyen. A versenyre idén 17 csapat (hét kézdivásárhelyi, kilenc sepsiszentgyörgyi és egy paksi) nevezett be.
Összességében több száz háromszéki látogatott ki a szabadtéri rendezvényre. A zsűrielnök szerepet idén Kovács István, a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátók Egyesületének vezetője töltötte be. A fődíjat pedig a tavalyi győztes Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete vihette el.
Az előzetesen benevezők számára a "házi feladat" a közös krumpli kompozíciók elkészítése volt, melyek receptjét nem határozták meg.
A kínálatuk egyik fontos alapanyaga a csiperkegomba, a növényi zsír és a fortyogói ásványvíz volt. A Zöld Nap Egyesület főszakács szerepét Vajda Tímea a szervezet önkéntese töltötte be. A kokuszreszelékes burgonya golyót desszertnek Derzsi Katalin készítette el ínycsiklandozó módon. A zöldek a legfinomabb pityókás desszert díjjal gazdagodtak.
Figyeltek arra is, hogy az egyesületük arculata itt is minél jobban fellelhető legyen, ennek apropóján választották a napraforgós díszítést és a napraforgó kenyeret. Az elkészült ízletes ételt és a borókapálinkát az értékelés után a látogatók is megkóstolhattak.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Gayane Asatryan

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!