Péntek délután az Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében szervezték meg a Zúg Március szónokversenyt. A tizenkettedik alkalomra tizenketten neveztek be. A szónokversenyen eredeti gondolatokkal tűzdelt, jól felépített, rendkívül magas színvonalú szónoklatok hangzottak el, a legjobb szónoklat idén a Molnár Balázsé lett.

A háromtagú zsűriben Józsa Irén magyartanár, Tamás Enikő, a Városi Színház munkatársa és Szöllősi Tamás, a 2007-es szónokverseny győztese foglalt helyet.

„Érdemes részt venni az évről évre színvonalasabb megmérettetésen” – hangsúlyozta Nagy-Babos Tamás magyartanár, a rendezvény ötletgazdája. Az idei szónokverseny győztese – aki a Gábor Áron téren fogja elmondani ünnepi beszédét – Molnár Balázs, a Nagy Mózes Elméleti Líceum tizenegyedik osztályos tanulója, a második díjat ifj. Budai Istvánnak ítélték oda, a harmadik helyen pedig Barbócz Zsolt végzett. Utóbbi kettő is a kantai középiskola tanulója. A zsűri dicséretben Mike Bernadettet és Kovács Kingát, a Református Kollégium tanulóit részesítette.

Az első három helyezettet Fejér László Ödön képviselő pénzjutalommal ajándékozta, valamint az összes résztvevőnek egy bukaresti parlamenti kirándulást is megígért. A legjobb szónokok a Pista bá termékcsalád kokárdás figuráját vihették haza trófeaként.