Az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezete kedd délután az Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében szervezte meg a Zúg Március szónokversenyt. A tizenharmadik alkalomra nyolcan neveztek be. A szónokversenyen eredeti gondolatokkal tűzdelt, jól felépített szónoklatok hangzottak el, a legjobb szónoklat idén a Budai Istváné, a Nagy Mózes Elméleti Líceum végzős diákjáé lett. Az idei szónokverseny győztese is a Gábor Áron-téren fogja elmondani ünnepi beszédét, István számára ismerős lesz a terep, hiszen három évvel ezelőtt is ő győzött a szónokversenyen.

A háromtagú zsűriben Józsa Irén magyartanár, Simon Anikó magyartanár és Szöllősi Tamás, önkormányzati képviselő, a 2007-es szónokverseny győztese, az RMDSZ iroda munkatársa foglaltak helyet. Második díjat hozott el Barbócz Zsolt, a Nagy Mózes Elméleti Líceum XII. osztályos tanulója, harmadik helyezést ért el Takács Réka, a Református Kollégium diákja. A zsűri két dicséretet is kiosztott, ezeket Boros Attila, a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ benevezője, valamint Jancsó Helén, a Nagy Mózes Elméleti Líceum indulója kapta.

Az első három helyezettet Fejér László Ödön szenátor pénzjutalommal ajándékozta, valamint az összes résztvevőnek egy bukaresti parlamenti kirándulást is megígért.