Udvartér Olvasó- és Alkotótábor - Udvartér Alkotótábor

Udvartér Alkotótábor

» Udvartér Olvasó- és Alkotótábor

Udvartér Olvasó- és Alkotótábor

Utolsó frissítés: 2017-02-21 19:28:59

Az Udvartér Olvasó- és Alkotótábor új és egyedi színfolt az nyári diáktáborok palettáján. A tábor alapvető feladata közösség-, tudás- és értékrend építés, az összetartozás tudatának erősítése, az aktív társadalmi felelősségvállalás szerepének tudatosítása, önismeret fejlesztéssel és pályaválasztási orientációval társítva. A két hetes együttlét ideje alatt táborozóink erős közösségi élményben részesülnek, amihez jelentősen hozzájárul a gondosan kiválasztott helyszín.

A tábor központi téma köré épül fel, melyet meghívott előadók és szakemberek által vezetett előadások és műhelygyakorlatok során dolgoznak fel a táborozók. A központi témához kapcsolódnak az adott év kiemelt évfordulósai (Példának okáért 2017-ben: Arany János, Szent László, és a reformáció.) A tábort a nagyközönség számára nyilvános táborzáró előadás és kiállítás zárja. Erre a műhelygyakorlatok során készülnek fel a táborozók, 2017-ben író-olvasó-, dráma-, összművészeti- (kézműves- és ökoműhely), zene-, önismereti- és médiaműhelyt működtetünk a tábor két hetében.

A táborvezetők/animátorok pedagógusok, egyetemisták, színészek, médiaszakemberek, a közművelődés szférájában dolgozó szakemberek, fiatal értelmiségiek 12 fős csoportja, akik a tábor szervezését önkéntesen vállalják.

A tábor szervezője a kézdivásárhelyi Kézdiszékért Egyesület, háttérintézményei a kézdivásárhelyi Strázsa Kulturális Egyesület és a Vigadó Művelődési Ház.

Cím:

Utca: /

Irányítószám: 525400 / Kézdivásárhely

Elérhetőség:

Weboldal:

Blog:

Facebook: www.facebook.com/udvarteralkototabor/