A Vigadó Művelődési Ház az idén is csatlakozik a 21. Filmtettfeszt, Erdélyi Magyar Filmszemle programsorozathoz, amely keretén belül 2021. október 8-10. között hét filmet tekinthetnek meg az érdeklődők a Vigadó Művelődési Ház nagytermében.

Október 8-án, pénteken 10 órától Palásthy György Hahó, Öcsi című magyar ifjúsági és gyerekfilmje nyitja a fesztivált. Szintén pénteken 18 órától Badits Ákos Űrpiknik című sci-fi-vígjáték besorolású nagyjátékfilmjét nézhetik meg az érdeklődők. 20 órától Krasznahorkai Balázs filmdrámája, a Hasadék kerül vászonra, amely egy apa-fiú történetet mutat be a magashegyi tájakon, az egész film a balladák hangulatát idézi meg.

Október 9-én, szombaton is folytatódik a filmnézés, 18 órától Lakos Nóra romantikus vígjátékát, a Hab című filmet nézhetik meg a jelenlévők. 20 órától az Így vagy tökéletes, Varsics Péter romantikus vígjátéka csalogatja a nézőket a Vigadóba.

Október 10-én, vasárnap ismét két filmet vetítünk: 18 órától Nagy Viktor Oszkár Tündérország – Ferenc útja című dokumentumfilm kerül vetítőre, majd 20 órától Nagy Bálint filmdrámáját, a Legjobb tudásomat nézhetik meg az érdeklődők.

A filmekre a belépés díjtalan, azonban előzetes regisztráció szükséges.