2018 Július 25. - augusztus 4. között zajlott a zabolai Csipkés Feredő megépítése a XXIII. Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka keretén belül, az Ars Topia Alapítvány, A Vinca Minor Egyesület, Zabola Község Önkormányzata és a Roy Chowdhury-Mikes Alapítvány szervezésében.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4390.jpgA 10 nap alatt több mint 80 önkéntes segítségével épült fel a Csipkés Feredő, ahol a résztvevők fürdő medencét és fürdőházat, lelátót és tűzhelyet építettek, kialakították a fogadó teret, kerítést és kaput emeltek, ösvényeket és hídat hoztak létre, játszóteret és meditációs pontot alakítottak ki. Valamennyi látványosság mellé információs táblákat is kihelyeztek.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4391.jpgBár az első 7 nap szomorú, esős időben telt, és a sár nagymértékben megnehezítette a munkálatokat, a napsütéssel együtt visszatért a lelkesedés. Az összefogásnak és kitartásnak köszönhetően a megtervezett építmények végre létrejöttek. Reméljük, hogy a zabolai közösség értékként kezeli majd a megépült feredőt, megóvja és karbantartja.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4392.jpgKöszönet minden támogatónak, önkéntesnek, fizikai személynek, aki hozzájárult a Csipkés Feredő megteremtéséhez!