Vinca Minor Egyesület - Bálványos fölött

Bálványos fölött

» Vinca Minor Egyesület, Csomád- Bálványos Natura2000 Terület Gondnokság

Vinca Minor Egyesület, Csomád- Bálványos Natura2000 Terület Gondnokság

Utolsó frissítés: 2019-04-29 07:58:54

A Vinca Minor Egyesület 2005-ben jött létre, mint nem-kormányzati, nonprofit, apolitikus szervezet, melynek fő célja a fenntartható fejlődés regionális, nemzeti és nemzetközi szinten való támogatása, a lakosság öko-civil nevelése, a környezethez való viszonyulás megváltoztatása és szemléletformálás egyéni illetve közösségi szinten.

A Vinca Minor Egyesület támogatja a környezet minőségének javítását célzó oktatást és tudományos kutatásokat, támogatja és népszerűsíti az ökoturizmust és a néphagyományok őrzését a gyerekek és fiatalok körében. A szervezet jelentős környezetvédelmi tevékenységet folytat, a flora és fauna, az erdők értékeinek védelmét célzó tevékenységeket támogatja, kutatásokat végez az ambiens környezet és a táj reabilitásának érdekében.

Tevékenysége során a szervezet számos szabadidős, hagyományőrző és ökoturisztikai programot, illetve tanulmányi tábort és tanösvényt szervezett, melyeknek célja a környezet megismertetése és a tudatosabb környezetvédelmi magatartás közvetítése volt, főként a felnövekvő generációnak.

Jelenleg nagy figyelmet fordítunk a Csomád-Bálványos Natura2000es védett területre (ROSCI0037- 6029 ha-os SCI terület), amelynek a kezelését 2010 februárjában nyertük el. Célunk egy olyan igazgatási rendszer kialakítása, amely biológiai sokféleség megőrzése mellett a fenntartható fejlődés elvét követi.

Cím:

Utca: Bem József utca / 2/3/C/12

Irányítószám: 520023 / Sepsiszentgyörgy - Sfantu Gheorghe

Helyek:

» Hírfolyam