A Vigadó Művelődési Ház szervezésében, október 2-án (szerdán) 10 órától a IV. Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál keretén belül, dr. Zalka Csenge Virág Ribizli a világ végén című régi magyar népmesékből összeállítótt előadását mutatja be “mai gyerekeknek.”

„A táltos királykisasszony és a sétáló rozmaringok. A Zöld Dragonyos és a medvévé változott királynő. Az aranyhajú kertészbojtár a Hajnal Kertjében. Boróka, aki nem akar boszorkány lenni. A lány, aki csak ribizlit hajlandó enni… Ritka szép magyar népmesék, amelyek eddig adattárak mélyén lappangtak, antikváriumok polcain bujkáltak, és ritkán kerültek az olvasók, mesehallgatók elé.”

Zalka Csenge Virág 2019-ben megjelent könyve olyan hagyományos meséket tartalmaz, amik fontos értékeket, női és férfi mesehősöket állítanak példaképül a mai gyerekek elé. A gondosan válogatott 39 népmese mindegyike autentikus forrásokból származik; a gyűjtemény lefedi a magyar nyelvterületet, és felöleli az elmúlt két évszázad gyűjtéseit.

A népmesék népszerűsítését, bejárását, a bennük rejlő évszázadokon át hagyományozódott életbölcselet, tapasztalatok, üzenetek kibontását megértését, gyakorlatba ültetését tűzte ki céljául a negyedik kiadásához érkezett Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál.

Jegyár: 5 lej