A Vigadó Művelődési Ház szervezésében, szeptember 16-án (szerda), délután 18 órától, a Bekecs Néptáncszínház Reliktum című produkcióját tekintheti meg a nagyérdemű. Az előadásnak a W. Wegener Park ad otthont. A rendezvény partnerei a Kézdivásárhelyi Önkormányzat és Wegener Pro Sanitate Alapítvány.

Amint a cím is jelzi, előadásunkkal őseink hagyatékait igyekszünk átmeneszteni ebbe az értékvesztett modern világba, amely ma körülvesz minket. A műsorszerkesztés célja az autentikus táncok, szokások megjelenítésén túl az, hogy időutazásra hívja a nézőket egy korábbi, idilli állapot bemutatására.

Úgy a zenei anyagok, mint a különböző tájegységek táncainak választásánál fő szempont, a változatosság, az igényesség és a hitelesség volt.
A műsorban az alábbi települések táncai jelennek meg: Gyergyóremete, Gyergyóalfalu és Orotva a Gyergyói-medencéből, Kalotaszeg vidékéről Nádaspapfalva, Kide és Bodonkút. Mezőségről Magyarpalatka, a Kis-Küküllő mentéről Kibéd, valamint az Alföldről Nagyecsedi táncok.

Zenei szerkesztő: Koncz Gergely
Rendező-koreográfus: Farkas Tamás és Farkas Ágnes
Muzsikál: Bartis Zoltán “Kicsi” és zenekara
Énekel: Samu Etel Imola

A belépő ára 10 lej!