Elmarad - márciusban várható!

Február 14-én, szombaton 18 órától hallgatható meg a Csíki Kamarazenekar hangversenye, a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermében.

Műsoron:
A. Vivaldi: g-moll Concerto grosso Rv 578
Vasily Kalannikov: Szerenád vonósokra
Arthur Foote: Szerenád vonóskra Op. 25
Anton Arensky: Variációk egy Csajkovszkij témára

A belépők értéke 10 lej. Elővételben kapható a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában, hétköznapokon 8-tól 16 óráig, valamint előadások előtt egy órával.

A Csíki Kamarazenekar 2001-ben alakult, zeneszakos egyetemi hallgatókból és lelkes fiatal hangszertanárokból. Visszatekintve hatalmas fejlődést és komoly tevékenységet tudhat maga mögött az együttes.
Az első koncert még saját erőből jött létre Szőnyi Zoltán marosvásárhelyi karmester vezényletével. A sikeres hangverseny mint később bebizonyosodott nem egyedüli kezdeményezés maradt. Az évek folyamán a Csíki Kamarazenekar koncertjei már komoly résztvevőjévé váltak a Székelyföld kulturális életének.

A szakmai fejlődés bizonyítéka, hogy 2004-től már nemzetközi szinten elismert zenei személyiségek is elvállalják a zenekar zenei irányítását, mint: Ménesi Gergely (Budapest), I. Ionescu-Galaţi (Brassó), Béres Melinda (Kolozsvár) Steffen Schlandt (Brassó), ifj. Koppándi Jenő (Budapest), Kaspar Zehnder (Svájc), Urlike Titze (Drezda), Shinya Ozaki (Japán) stb.

A Csíki Kamarazenekar a budapesti Zeneakadémián is bemutatkozott. Erről a koncertről a felvételt készített a Duna televízió, valamint a Bartók rádió, ugyanakkor a Duna televízió egy dokumentumfilmet is készített a zenekarról.

Fennállása alatt a zenekar többször vendégszerepelt Magyarországon és eljutott Svédországba is.

A Csíki Kamarazenekar nagyban hozzájárul a régió kulturális életének fejlesztéséhez valamint a klasszikus zenei műveltség népszerűsítéséhez.