Augusztus 27-én, csütörtökön 19 órától - az Őszi Sokadalom programsorozatának részeként - a Városi Színház A dolgokról egy földi szellemnek című előadásának díszbemutatóját tekinthetik meg a Vigadó Művelődési Ház Nagytermi stúdiójában.
A helyek száma korlátozott, ezért kérjük, amennyiben részt kívánnak venni az eseményen, jelezzék a 0267 360 179-es vagy a 0729 058 197-es telefonszámok valamelyikén.

Az előadásra a belépés díjtalan.

Egy, már klasszikussá vált erdélyi költőóriás és a kortárs költészet egyik legsajátosabb hangú alkotójának szellemi párbeszédéből született ez a szintén párbeszédre épülő, a műfajok találkozási pontjából táplálkozó produkció. Vers és zene, vagy még találóbban vers-zene, koncert és színház, avagy zenei kalandozás és drámai megközelítések. Szilágyi Domokos mély vallomásai a létezés határait feszegetik, Fekete Vince versciklusa pedig újra és újra figyelmeztet „a mély” és „a magasság” közötti vívódásainkra. Tízezer éj sötétjében, forgácslétből lobbanó fénybe a teljességet igénylő lélek rezdülései és a szívünk rokonai, a hegyek, fák, füvek, ágak, harag-zöld, azúr menny...

Az alkotók – a Mácsafej zenekar, Gábor Szabolcs szaxofonos, Kolcsár József előadóművész-rendező Ferencz Csaba zenei gondolataival együtt – e kételyekkel, de felismerésekkel várandós világba kalandoznak – és magukkal hívják közönségüket.
Mácsafej zenekar: Ferencz Áron, Ferencz Csaba, Márk Attila, Ticusan János, Vitályos Lehel
Közreműködik: Gábor Szabolcs szaxofonok
Fekete Vince verseit Ferencz Csaba zenésítette meg Szilágyi Domokos verseinek felhasználásával a szöveget Kolcsár József és Ferencz Csaba állította össze.

Rendező: Kolcsár József

Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.