A Vigadó Művelődési Ház az idén is csatlakozik a Kovászna Megyei Művelődési Központ által szervezett XII. Székelyföld Napok programsorozatához, amely keretén belül 2021. október 17-én (vasárnap), 19 órától, a Figura Stúdió Színház "S.Ö.R. - Shakespeare Összes Rövidítve" című darabját tekinthetik meg az érdeklődők a Vigadó Művelődési Ház Nagytermében.

Lenni vagy nem lenni ez itt a kérdés! Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő: fellép és lelép, s mindenkit sok szerep vár életében…
A „Figura Stúdió Színház Krémje”: Fodor Alain Leonard, Kolozsi Borsos Gábor és Moșu Norbert-László megkísérlik bemutatni Shakespeare összes művét. Tőr lesz e darab, hol polgárvér szennyez polgárkezet, s ki bűnös, fennakad. Kölcsönt ne végy, ne adj, imádkozz, s vonulj kolostorba, mert valami bűzlik Dániában. De ne csüggedj, akit asszony szült, teneked nem árt, s hogy mi a szép, azt most tudod meg itt. Minden jó, ha a vége jó, és a többi néma csend.

A S.Ö.R., avagy Shakespeare Összes Rövidítve egyfajta élő Shakespeare-album, amely a neves drámaíró legnépszerűbb műveinek ismert és legkevésbé ismert jeleneteit hozza színpadra és egyben közelebb a nézőkhöz egy közvetlen és humorban nem szűkölködő előadásban.

DÍSZLET: Barabás Árpád, Ferenczi Zoltán Zenei
SZERKESZTŐ: Barabás Árpád, Fodor Alain Leonard, Kolozsi Borsos Gábor, Moșu Norbert-László
RENDEZŐ: Barabás Árpád