A Hargitai Szalon "Pártatlanul" című kiállításának megnyitója a Vigadó Művelődési Ház dísztermében.

A Vigadó Művelődési Ház szervezésében, 2022. október 20-án (csütörtök), 18 órától, a Hargitai Szalon, "Pártatlanul" című kiállításának megnyitóján vehetnek részt az érdeklődők a Vigadó Művelődési Ház dísztermében.

Ha visszatekintünk a Hargitai Szalon elmúlt évtizedére, az is kiderül, hogyan indul el, hogyan épül fel és hogyan intézményesül egy valóban civil kezdeményezés.

Mi kell hozzá? Mindenekelőtt egy ötlet majd a célok pontos tisztázása, azután pedig kitartás, az indító elvekhez való ragaszkodás és széleskörű, hatékony kapcsolatrendszer azon támogatók megtalálásáért, akik egyetértenek abban, hogy a hagyományok megőrzésén túl a szellemi-művészi alkotás képes arra az értéktöbbletre, amely a huszonegyedik században is gazdagít, nem elszigetel, hanem a korszellemhez igazít egy közösséget.

A X. Hargitai Szalon kiállítás a hagyományokhoz híven az idén is több városba-községbe eljut, hadd lássák a művészetkedvelők, a beküldött anyagból, festményekből, grafikákból, szobrokból és más új, vagy átalakuló műfajokból mit válogatott ki a neves képzőművészekből álló igényes zsűri és ki kapta a Szalon idei díjait.

A X. Hargitai Szalon a “Pártatlanul” tematika többértelműséget feszegetve keresi annak értelmezéseit.

Szervezők: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ,Megyeháza Galéria, Cultura Nostra Egyesület, Vigadó Művelődési Ház
Támogató: Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Várjuk szeretettel!

A belépés díjtalan.