A kézdivásárhelyi Udvartér Színház Kosztándi Jenő bérletének soron következő előadása november 17-én, pénteken 19 órától Bódi Attila Lázadni veletek akartam című kortárs dramaturgiája, Sebestyén Aba rendezésében. Előadja: a Yorick Stúdió, együttműködésben a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatával.

A történet a Ceaușescu-diktatúra utolsó heteiben játszódik. Ennek a reménytelen időszaknak a legmélyebb és legsötétebb bugyrait mutatja meg nekünk a szerző, a legérzékenyebb korosztályon, a kamaszok szemén keresztül.

Három érettségi előtt álló fiú az élet szűkössége ellen lázadva rendszerellenes akciókba kezd. Noha a lázadónak született Péter, a hatalom és barátai között őrlődő, konformista Zoli és az egész világgal, benne saját magával is békétlenségben élő Áron indítékai egészen eltérőek, a kezdeti sikerek mámorítóan hatnak mindannyiukra. Harminc évvel később egy osztálytalálkozó alkalmával kell szembenézniük tetteik valódi következményeivel.

30 év után, amikor egyre inkább elhalványul az akkori történelem tapasztalata, egyre kevesebb embert érdekel az, hogy mi miért történhetett meg és annak mi a következménye, nagyon fontos ismét beszélni erről. Felidézni, mesélni, gondolkodni róla. Tükröt tartani.

*
Szereposztás:
LÁSZLÓ CSABA • SEBESTYÉN ABA • SZÁSZ CSABA
- - -
Zeneszerző:
CÁRI TIBOR • SZÁSZ CSABA
Díszlet- és jelmeztervező:
SÓS BEÁTA
Színpadi adaptáció:
BARABÁS OLGA
Operatőr:
KOMESZ SZILVIA
Rendezőasszisztens:
TALÁN VANDA
Ügyelő:
SZAKÁCS LÁSZLÓ
Súgó:
TÓTH KATALIN

Értesítjük bérletes nézőinket, hogy amennyiben nem alkalmas az időpont, és más alkalommal szeretnék megtekinteni az előadásokat, szükséges regisztrálni a Vigadó Művelődési Központ jegypénztárában, vagy a 0730600279-es telefonszámon!