A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központban november 15-én több időpontban (9, 9:50, 10:40, 11:30, 12:20) vetítik a Linxy című animációs filmet.

A Linxy ökológiai témájú, gyerekeknek szánt film, amely a Román Nemzeti Filmművészeti Központ támogatásával készült. A Kárpát-hegységben egy régi aranybánya újranyitása a Nagy Park rezervátum vizeinek szennyezéséhez vezet. Az akció főszereplőjének, Linxynek a vezetésével néhány állat expedícióra indul a Denevérek barlangjához, hogy megszerezze az élet smaragdját, melynek segítségével megtisztíthatók a Nagy Park vizei, mely egyébként a Sámán birtokában van. Az expedíció egy lenyűgöző kalandnak bizonyul, ahol Linxy és barátai türelmét, kitartását és bátorságát próbára teszi a "rosszfiúk" csapata, amelyet Bunkó Bandi hiúz vezet.

Téma a környezetünk védelme, cél a gyermekek és a pedagógusok figyelmének felhívása a környezetszennyező anyagok veszélyeire és az általuk okozott természeti katasztrófák összefüggéseire.

A Linxy animációs film korunk egyik legégetőbb problémájával, a környezet, – a mai és a jövő nemzedékek élettere – védelmének ökológiai problémájával foglalkozik; az akció helyszínét a Kárpátokban, a verespataki aranybányászat újraindítása körüli vitákra utalva határozza meg.
Az animációs film nemes üzenetét a rendezői látásmód közvetíti, amely a szereplők formájában és játékában, díszletekben, vizuális effektusokban tükröződik. A film műfaja kaland, vígjáték; időtartama 30 perc.