Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» A Macskakő diákszínjátszó csoport nagyszínpadi előadása

A Macskakő diákszínjátszó csoport nagyszínpadi előadása - Háromheti éjt nappallá tevő munkából nőtte ki magát nagyszínpadi előadássá a kézdivásárhelyi Macskakő diákszínjátszó csoport által előadott Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical, amely Kolcsár József rendezésében láthatott immár Kézdivásárhelyen is napvilágot, épp a színmű megjelenésének 40. évfordulója apropóján.A tavalyi Értékszüret után már-már hagyományosnak tekinthető momentuma az Őszi Sokadalomnak, hogy egy zenés színházi művet is nagyszínpadra hív. A tavalyi Hair musical sikerén felbuzdulva gondolt egy merészet Kézdivásárhely Önkormányzata, és Kolcsár József rendezőt, Cserkész Emese zenei vezetőt, Nagy-Babos Tamás tanárt, valamint a helyi líceumok diákjait bízták meg a Déry Tibor regénye alapján pontosan negyven évvel ezelőtt először megrendezett Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról musical előadásával.A csapat - mint ez péntek este kiderült - semmiképp nem okozott csalódást, a diákok három héten át folyamatosan próbáltak, hogy a bemutatón a csengő hangú ifjú tehetségek hippi ruhába bújva, a frappánsan egyszerű dobozokból és sörös flakonokból álló díszletek között hátborzongató és lélekemelő hangon adják elő a jól ismert slágereket. Presser Gábor zeneszerző és Adamis Anna dalszövegíró is bizonyosan bólogatva hallgatta volna végig az előadást, külön megmosolyogva a székelyes akcentusra „fordított” szövegrészeket.A kisvárosias egyszerűségben életre hívott, őszintén és természetes módon előadott dalok megrázóan tartanak tükröt korunk társadalma felé, életre keltve a kirekesztettségről, erőszakról, etnikai és szexuális másságról szóló örökös vitákat, miközben az elmagányosodó fiatalság kétségbeesetten a tisztaságot, az emberséget, és nem utolsó sorban a boldogság fele vezető útját keresi (hiába) ebben az értékvesztett világban.A Menni kéne, Valaki mondja meg, Arra születtem, Vinnélek, Ringasd el magad és a többi köztudatba ivódott dalhoz a Metropolis zenekar biztosította az élő zenét, az előadók között pedig olyan ifjú tehetségeket hallhattunk, mint a már jól ismert Imre Júlia vagy Nagy-Babos Rebeka (Silverproof), de új talentumok is felvillantak Kádár Gellért, Balázs Eszter, Baróthi Johanna, Szalló Erzsébet és Bartók Botond személyében. A néhány éve jól működő Macskakő diákszínjátszó csoport tagjai természetesen prózában is megmutatták magukat, és alátámasztották, hogy kiérdemelten kapták a díjakat és a sok elismerést az elmúlt évben.A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabot az őszi-téli évadban a kézdivásárhelyi Városi Színház is műsorára tűzi, az előadásokra szeptembertől lehet jegyet váltani.

Háromheti éjt nappallá tevő munkából nőtte ki magát nagyszínpadi előadássá a kézdivásárhelyi Macskakő diákszínjátszó csoport által előadott Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical, amely Kolcsár József rendezésében láthatott immár Kézdivásárhelyen is napvilágot, épp a színmű megjelenésének 40. évfordulója apropóján.

A tavalyi Értékszüret után már-már hagyományosnak tekinthető momentuma az Őszi Sokadalomnak, hogy egy zenés színházi művet is nagyszínpadra hív. A tavalyi Hair musical sikerén felbuzdulva gondolt egy merészet Kézdivásárhely Önkormányzata, és Kolcsár József rendezőt, Cserkész Emese zenei vezetőt, Nagy-Babos Tamás tanárt, valamint a helyi líceumok diákjait bízták meg a Déry Tibor regénye alapján pontosan negyven évvel ezelőtt először megrendezett Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról musical előadásával.

A csapat - mint ez péntek este kiderült - semmiképp nem okozott csalódást, a diákok három héten át folyamatosan próbáltak, hogy a bemutatón a csengő hangú ifjú tehetségek hippi ruhába bújva, a frappánsan egyszerű dobozokból és sörös flakonokból álló díszletek között hátborzongató és lélekemelő hangon adják elő a jól ismert slágereket. Presser Gábor zeneszerző és Adamis Anna dalszövegíró is bizonyosan bólogatva hallgatta volna végig az előadást, külön megmosolyogva a székelyes akcentusra „fordított” szövegrészeket.

A kisvárosias egyszerűségben életre hívott, őszintén és természetes módon előadott dalok megrázóan tartanak tükröt korunk társadalma felé, életre keltve a kirekesztettségről, erőszakról, etnikai és szexuális másságról szóló örökös vitákat, miközben az elmagányosodó fiatalság kétségbeesetten a tisztaságot, az emberséget, és nem utolsó sorban a boldogság fele vezető útját keresi (hiába) ebben az értékvesztett világban.

A Menni kéne, Valaki mondja meg, Arra születtem, Vinnélek, Ringasd el magad és a többi köztudatba ivódott dalhoz a Metropolis zenekar biztosította az élő zenét, az előadók között pedig olyan ifjú tehetségeket hallhattunk, mint a már jól ismert Imre Júlia vagy Nagy-Babos Rebeka (Silverproof), de új talentumok is felvillantak Kádár Gellért, Balázs Eszter, Baróthi Johanna, Szalló Erzsébet és Bartók Botond személyében. A néhány éve jól működő Macskakő diákszínjátszó csoport tagjai természetesen prózában is megmutatták magukat, és alátámasztották, hogy kiérdemelten kapták a díjakat és a sok elismerést az elmúlt évben.

A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabot az őszi-téli évadban a kézdivásárhelyi Városi Színház is műsorára tűzi, az előadásokra szeptembertől lehet jegyet váltani.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!