Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» A magyar tánc évszázadai - Novák Ferenc Tata és a Háromszék Táncegyüttes tolmácsolásában

A magyar tánc évszázadai - Novák Ferenc Tata és a Háromszék Táncegyüttes tolmácsolásában - 2012. május 9., szerdán 13 órától A magyar tánc évszázadai - rendhagyó történelmi beszélgetés sok tánccal és zenével.A Háromszék Táncegyüttes - Novák Ferenc Kossuth - és Prima Primissima - díjas rendező-koreográfus vezetésével betekintést nyújt a magyar történelmi táncok kialakulásába és fejlődésébe. Magyar és európai történelmi korszakok, kultúrtörténeti fogalmak telítődnek meg tartalommal, elevenednek meg karnyújtásnyira tőlünk a színpadon, a Budapesten élő, nagyenyedi születésű rendező-koreográfus, néprajzkutató, a 80 éves karizmatikus Novák Ferenc 'Tata' és a Háromszék Táncegyüttes tolmácsolásában.Novák Ferenc A legendás 'István a király' rockopera koreográfusa, a magyar koreográfiai iskola megteremtője nem első alkalommal alkot együtt a sepsiszentgyörgyi csapattal. Rendező-koreográfusa volt a Forrószegieknek (Shakespeare Romeó és Júliájának sajátos, széki zene-tánc-és értékvilágban való értelmezése), A helység kalapácsának (Petőfi Sándor eposzparódiája nyomán készült tánckomédia) illetve a még jelenleg is műsoron levő Ludas Matyinak (amely Fazekas Mihály klasszikus művéből musicalt avatott - természetesen itt is főként a népzene- és néptánc világából építkezve), de visszatérő vendége a Sepsiszentgyörgyi Népzene- néptánctalálkozóknak is.

2012. május 9., szerdán 13 órától A magyar tánc évszázadai - rendhagyó történelmi beszélgetés sok tánccal és zenével.
A Háromszék Táncegyüttes - Novák Ferenc Kossuth - és Prima Primissima - díjas rendező-koreográfus vezetésével betekintést nyújt a magyar történelmi táncok kialakulásába és fejlődésébe. Magyar és európai történelmi korszakok, kultúrtörténeti fogalmak telítődnek meg tartalommal, elevenednek meg karnyújtásnyira tőlünk a színpadon, a Budapesten élő, nagyenyedi születésű rendező-koreográfus, néprajzkutató, a 80 éves karizmatikus Novák Ferenc "Tata" és a Háromszék Táncegyüttes tolmácsolásában.



Novák Ferenc A legendás "István a király" rockopera koreográfusa, a magyar koreográfiai iskola megteremtője nem első alkalommal alkot együtt a sepsiszentgyörgyi csapattal. Rendező-koreográfusa volt a Forrószegieknek (Shakespeare Romeó és Júliájának sajátos, széki zene-tánc-és értékvilágban való értelmezése), A helység kalapácsának (Petőfi Sándor eposzparódiája nyomán készült tánckomédia) illetve a még jelenleg is műsoron levő Ludas Matyinak (amely Fazekas Mihály klasszikus művéből musicalt avatott - természetesen itt is főként a népzene- és néptánc világából építkezve), de visszatérő vendége a Sepsiszentgyörgyi Népzene- néptánctalálkozóknak is.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!