A. P. Csehov és Kiss Csaba: De mi lett a nővel? - a Gyulai Várszínház című előadása a Vigadóban.

A Vigadó Művelődési Ház szervezésében, 2022. november 21-én (hétfő), 19 órától, a Gyulai Várszínház előadásában (Győrffy András, Kárp György, Szélyes Ferenc), A. P. Csehov és Kiss Csaba - De mi lett a nővel? című előadását tekinthetik meg az érdeklődők a Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában.

A kerettörténet szerint valamikor a XIX. század végén három ágrólszakadt színész elindul a végtelen, forró országúton Bikulina bankár estélyére. Útközben egyikük történeteket, pletyka-ízű sztorikat mesél a társasági élet egyik mitikus nőjéről, a bankár unokahúgáról, Irináról. A különös dramaturgiájú történetben szerelmek és csalódások, kivégzések és foghúzások, öngyilkosságok és ellenvonatok kavarognak Irina Bikulina ártatlan, mégis felkavaróan buja, szenvedélyes alakja körül.

A történet örök – három férfi mesél egy nőről. Három férfi, három színész, három utazó. És egy látszólag soha véget nem érő utazás- ha úgy tetszik, az élet színpadán.

Előadásunkban három, az élete zenitjén túllevővándorszínész mesél, amelyben a nő az eltűnt ifjúságot, a régmúlt korokat és az emlékezés által szerzett boldogságot, a melankolikus és elégikus nyugalmat jelképezi. Mi az a mi a három idős csepűrágót összetartja? Az emlékezés, az egymásnak mesélés gesztusa. Vagy a színház.

Egy biztos: mindannyiunkban él egy Irinia. Egy nő, valami, akire vagy amire emlékezni szeretnénk, mert az emlékeink tartanak életben minket.

Várjuk szeretettel!
Jegyár: 25 lej