2018 szeptember 14-én, pénteken este 18 órakor a Vigadó Galériában Centauri Pennatus író-olvasó találkozóra kerül sor.

A szavak rejtett természetéről - közönségtalálkozó CENTAURI PENNATUS magyarországi íróval. Beszélgetőtárs: László Noémi kolozsvári költő, műfordító.

Rejtőzködő, titokzatos író, „a magyar Jack London” – a leggyakrabban így emlegetik meghívottunkat, és ezzel szoros kapcsolatban szóba kerül a széles karimájú, arcát a nyilvánosság elől eltakaró kalap és egyedi utazásainak sora. Aki olvassa írásait, jól felismerheti elkülönülően sajátságos, fantáziadús stílusáról és irodalomfelfogásáról, markáns társadalomkritikájáról, a természetbúvár és -fotós látásmódján alapuló világértelmezéséről.

Centauri Pennatusról annyit tudni, hogy 1970-ben vagy 1972-ben született, csak szerzői álnevét ismerjük, 2006 óta van jelen az irodalmi életben, a közönség elé azonban csak tíz évvel később lépett láthatóan, a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban, két külföldi nyilvános szereplés után. Idén januárban Kolozsváron is találkozhatott vele az erdélyi közönség, most pedig a sepsiszentgyörgyi #pulzArt kortárs összművészeti fesztivál meghívására érkezik Háromszékre.

Kötetei: Pátosz a káoszban (2007), Kék angyal (2008), Jégvágó (2013, 2018), Jákob botja (2016).

Belépés díjtalan