Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» A Városi Színház évadnyitó bemutatója - Carlo Goldoni: Bugrisok

A Városi Színház évadnyitó bemutatója - Carlo Goldoni: Bugrisok - Október 12-én pénteken 19 órakor tartja a Városi Színház évadnyitó bemutatóját - Carlo Goldoni: Bugrisok.Olasz vígjáték bemutatójával nyílik az új évad, a Bugrisok c. előadás rendezője Balogh Attila színész, rendező, az UNITER 2012-es debüt-díj jelöltje. Az előadás főtámogatója a Bethlen Gábor Alap.A papucshős, a kalapot viselő asszony, a csonka család, a nemek és a nemzedékek egymáshoz való viszonya családon belül és kívül mit sem változott az utóbbi két és félszáz évben. Lucietta és Filippetto, a két ifjú velencei szerelmes ugyanazokkal az akadályokkal küzd, mint korunk fiataljai, akik napi szinten megvívják csatáikat a 'bezzeg az én időmben' jelmondata mögé felsorakozó idősebb generációval. A Bugrisok jelenkori nézője meglepődve veheti tudomásul, hogy a több, mint 250 évvel ezelőtt írt vígjátékban bemutatott családok oly módon vannak megrajzolva, hogy a szemünk elé táruló kép szinte megszólalásig hasonlít korunk családjaihoz.Előadják: Némethy Zsuzsa, Páll Gecse Ákos, Pap Tibor, Gulácsi Zsuzsanna és Dávid Péter, valamint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem harmadéves színésznövendékei: Orbán Zsolt, Simon Boglárka-Katalin, Csíki Szabolcs, Erőss László és Trabalka Cecília.Díszlet: Golicza ElődJelmez: György EszterZene: Kónya Ütő BenceDramaturg: Benedek ZsoltRendező: Balogh AttilaHelyszín: színházteremA bemutató előadásra a Bemutató- és a Mecénás-bérlet tulajdonosait várják, az előadásra szabadjegy is váltható, ára 20 lej.

Október 12-én pénteken 19 órakor tartja a Városi Színház évadnyitó bemutatóját - Carlo Goldoni: Bugrisok.
Olasz vígjáték bemutatójával nyílik az új évad, a Bugrisok c. előadás rendezője Balogh Attila színész, rendező, az UNITER 2012-es debüt-díj jelöltje. Az előadás főtámogatója a Bethlen Gábor Alap.
A papucshős, a kalapot viselő asszony, a csonka család, a nemek és a nemzedékek egymáshoz való viszonya családon belül és kívül mit sem változott az utóbbi két és félszáz évben. Lucietta és Filippetto, a két ifjú velencei szerelmes ugyanazokkal az akadályokkal küzd, mint korunk fiataljai, akik napi szinten megvívják csatáikat a "bezzeg az én időmben" jelmondata mögé felsorakozó idősebb generációval. A Bugrisok jelenkori nézője meglepődve veheti tudomásul, hogy a több, mint 250 évvel ezelőtt írt vígjátékban bemutatott családok oly módon vannak megrajzolva, hogy a szemünk elé táruló kép szinte megszólalásig hasonlít korunk családjaihoz.

Előadják: Némethy Zsuzsa, Páll Gecse Ákos, Pap Tibor, Gulácsi Zsuzsanna és Dávid Péter, valamint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem harmadéves színésznövendékei: Orbán Zsolt, Simon Boglárka-Katalin, Csíki Szabolcs, Erőss László és Trabalka Cecília.
Díszlet: Golicza Előd
Jelmez: György Eszter
Zene: Kónya Ütő Bence
Dramaturg: Benedek Zsolt
Rendező: Balogh Attila
Helyszín: színházterem

A bemutató előadásra a Bemutató- és a Mecénás-bérlet tulajdonosait várják, az előadásra szabadjegy is váltható, ára 20 lej.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!