Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» A Remember Enescu kamaraegyüttes koncertje a Vigadó nagytermében

A Remember Enescu kamaraegyüttes koncertje a Vigadó nagytermében - 2010. március 13.-án, szombaton, 18 órakor a Vigadó nagytermében a Remember Enescu kamaraegyüttes koncertje.A Remember Enescu kamaraegyüttes három fiatal zenészből áll: Cristina Radu szoprán, Corina Răducanu és  Eugen Dumitrescu zongoraművészek. Mindhárom művész a Bukaresti Zene Egyetem végzettje, jelenleg ugyanennek az intézménynek doktoranduszai. Cristina Radu a Brassói Opera szólistája, Corina Răducanu a bukaresti 'Dinu Lipatti' Zene Líceum tanára, Eugen Dumitrescu a bukaresti 'Mozartinno' Zene és Kreatívitás Műhely alapítótagja és tanára. Mindhárom művész külön és együttesen is rangos zenei díjak nyertese, többek közt a bukaresti Magyar Zene Fesztiválja második díját is elnyerték. Karrierjük során híres hazai és nemzetközi fesztiválokra kaptak meghívást (George Enescu Fesztivál - Bukarest, Constantin Silvestri Nemzetközi Zenefesztivál - Marosvásárhely, Magyar Zenei Fesztivál - bukaresti Mgyar Kulturális Központ,  'A fiatalok és a zene' Fesztivál - bukaresti Act színház, Kulcsok Fesztivál - Bukarest) és felléptek a ország legérdemesebb koncerttermeiben (Román Atheneum, Cotroceni palota, Şuţu palota, George Enescu Múzeum, Marosvásárhelyi Filharmónia, Piteşti-i  Filharmónia, Constanţai Opera és Balettszínház, kolozsvári, brassói, brăilai, árkosi kulturális központok, valamint németországi és ukrajnai kulturális központok).Az együttesnek egyedi a felállása: a zongora-duó hangszeres ereje váltakozik az énekesnő nagy kifejezőerejű vokális miniatúráival, és ugyanakkor kiegészíti azt. A három művész a zene változatos területeit felölelő repertoárt alakított ki, a barokk zenétől egészen a kortárs zenéig: Enescu, Rachmaninov, Bartók, Debussy, Massenet, Satie, Kosma, Obradors, Ravel és még sok más zeneszerző műveiből.http://ansamblulrememberenescu.wordpress.com/

2010. március 13.-án, szombaton, 18 órakor a Vigadó nagytermében a Remember Enescu kamaraegyüttes koncertje.
A Remember Enescu kamaraegyüttes három fiatal zenészből áll: Cristina Radu szoprán, Corina Răducanu és  Eugen Dumitrescu zongoraművészek. Mindhárom művész a Bukaresti Zene Egyetem végzettje, jelenleg ugyanennek az intézménynek doktoranduszai. Cristina Radu a Brassói Opera szólistája, Corina Răducanu a bukaresti "Dinu Lipatti" Zene Líceum tanára, Eugen Dumitrescu a bukaresti "Mozartinno" Zene és Kreatívitás Műhely alapítótagja és tanára. Mindhárom művész külön és együttesen is rangos zenei díjak nyertese, többek közt a bukaresti Magyar Zene Fesztiválja második díját is elnyerték. Karrierjük során híres hazai és nemzetközi fesztiválokra kaptak meghívást (George Enescu Fesztivál - Bukarest, Constantin Silvestri Nemzetközi Zenefesztivál - Marosvásárhely, Magyar Zenei Fesztivál - bukaresti Mgyar Kulturális Központ,  "A fiatalok és a zene" Fesztivál - bukaresti Act színház, Kulcsok Fesztivál - Bukarest) és felléptek a ország legérdemesebb koncerttermeiben (Román Atheneum, Cotroceni palota, Şuţu palota, George Enescu Múzeum, Marosvásárhelyi Filharmónia, Piteşti-i  Filharmónia, Constanţai Opera és Balettszínház, kolozsvári, brassói, brăilai, árkosi kulturális központok, valamint németországi és ukrajnai kulturális központok).
Az együttesnek egyedi a felállása: a zongora-duó hangszeres ereje váltakozik az énekesnő nagy kifejezőerejű vokális miniatúráival, és ugyanakkor kiegészíti azt. A három művész a zene változatos területeit felölelő repertoárt alakított ki, a barokk zenétől egészen a kortárs zenéig: Enescu, Rachmaninov, Bartók, Debussy, Massenet, Satie, Kosma, Obradors, Ravel és még sok más zeneszerző műveiből.
http://ansamblulrememberenescu.wordpress.com/

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

Hibajelentéshez kattintson ide!