Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedő

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) kézdivásárhelyi szervezete és a Vigadó Művelődési Ház újra megszervezi, az Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedő helyi szakaszát.
Várjuk a sajtó képviselőit március 6-án, 16 órától a Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermébe.
A Petőfi Sándor Iskola tanulói bizonyíthatják felkészültségüket a versenyen.

Adj, király, katonát!-ról röviden

A Magyar Ifjúsági Tanács (röviden MIT) elsődleges célja e vetélkedővel az, hogy az erdélyi magyarság körében a nagycsaládok értékeire felhívja a figyelmet. Napjainkban fontos erősíteni a családszemléletet, hiszen egyre inkább a közösségünk apadásáról szóló hírek vesznek körül. Emiatt is döntöttünk úgy 2007-ben, hogy ifjúsági ernyőszervezet révén elindítunk egy vetélkedőt, melyre azokat a 10-15 éveseket várjuk, akiknek életszemlélete még alakítható, és akikkel nagyszerűen lehet felelősen és nevelően játszani. Az Adj, király, katonát! a szöveggyűjtemény által egyben kultúránk, irodalmunk ismertetésének, ünneplésének lehetősége is.

Idén közel 3000 gyermek vesz részt a vetélkedőn, több mint ötven helyszínen. Mindez azt jelenti, hogy jó úton járunk, céljainkkal sokan egyetértenek. Külön értéke e vetélkedőknek, hogy a helyi szakaszok teljes mértékben helyi kezdeményezőkészségre jönnek létre, így kiemelt köszönet jár mindazoknak a szervezőknek - pedagógusoknak, egyesületi tagoknak, helyi közösségszervezőknek -, akiknek köszönhetően egy olyan vetélkedősorozatot tudunk évről évre bővíteni és népszerűsíteni, ahol gyermek és felnőtt, szülő és pedagógus egyaránt jól érzi magát.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!