A Vinca Minor Egyesület az Apor lányok feredőjének karbantartási munkálataira hívja a KALÁKÁZNI vágyókat szeptember 27-29. között!
Miután 2015-ben a Vinca Minor Egyesület és az Ars Topia Alapítvány szervezésében kalákával megújult a bálványosi Apor lányok feredője, és 2016-ban karbantartási munkálatokon is átesett, az egyesület továbbra is gondoskodni szeretne a feredőről.

A kaláka során elvégzendő munkálatok: táblák felújítása és festése, járófelületek felújítása/ kijavítása, korlátok és oszlopok újraállítása, stabilizálása, erózió elleni védelem újítása stb.
Kérjük az eseményen részt venni kívánó személyeket, hogy ki-ki lehetősége szerint hozzon a munkálatokhoz használható szerszámokat, eszközöket (ásó, lapát, csákány, vödör, fejsze, fűrész, kalapács....stb.) A szervezők részéről korlátolt mennyiségben lesz biztosítva a szerszámkészlet.
Pénteken 10 órától, szombaton pedig 9 órától kezdődik a kaláka, és délután 17 óráig tart. A vasárnap délelőtti utolsó simítások után déli 12 órakor záródik az esemény. Az önkénteseknek pénteken és szombaton meleg estebédet, zsíroskenyeret, szombaton – szükség esetén – szállást is biztosítanak a szervezők. Ehhez előzetes egyeztetés szükséges.
Jelentkezésért, illetve további részletekért érdeklődni lehet Para Zoltánnál a 0729276214-es telefonszámon.

A projekt anyagi támogatását a Kovászna Megye Tanácsa biztosítja.