PSZICHOONKOLÓGIAI KÉPZÉS
JELENTKEZÉS MOST

Az Országos Onkológiai Intézet, Budapest, pszichoonkológia teamje, dr. Kovács Péter vezetésével, és az APSCO Egyesület munkatársai, Kézdivásárhely Önkormányzata támogatásával, május 10-11 között magyar nyelvű pszichoonkológiai képzést szerveznek, erdélyi magyar segítő szakemberek számára. A képzés helyszíne: Kézdivásárhely, Művelődési Ház.

ORVOSOK, NŐVÉREK, GYÓGYTORNÁSZOK, DIETETIKUSOK, SZOCIÁLIS MUNKÁSOK, PSZICHOLÓGUSOK ÉS LELKÉSZEK

A helyek száma korlátozott, így előjelentkezés szükséges. Határidő: április 30. A két napos képzéssel kapcsolatosan Lukács Ignáct lehet keresni, az APSCO Egyesület - www.psychooncology.ro - alelnökét: 0740938880 vagy lukacs.ignac@gmail.com.

A daganatos megbetegedéssel küzdő emberek és hozzátartozóik lélektani megsegítése, támogatása speciális szakmai felkészültséget igényel. A térség legnagyobb komprehenzív rákközpontjában, a budapesti Országos Onkológiai Intézetben munkálkodó pszichológusok Onkopszichológiai Munkacsoportja klinikai tapasztalataiból és elméleti tudásából egy komplex onkopszichológiai képzést állított össze az onkológia területén dolgozó segítő hivatású szakemberek számára. A Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel valamint az APSCO Egyesülettel ápolt nemzetközi szakmai kapcsolatnak köszönhetően a Komplex Onkopszichológiai Képzés először 2016-ban Kolozsváron valósult meg. Részletek itt:

.

A korábbi képzési tapasztalatok alapján továbbfejlesztett, gyakorlatorientáltabb képzésnek ez alkalommal Kézdivásárhely ad otthont a fenti szervezetek együttműködésében és támogatásával 2018. május 10-11-én. A képzés mindkét napon 9 órától 18 óráig tart a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban.

Az intenzív és gyakorlatfókuszú képzés célja az onkológia területén dolgozó vagy más területen daganatos betegeket és hozzátartozóikat segítő szakemberek számára olyan komplex elméleti és gyakorlati tudás átadása, ami segítheti mindennapi munkájukat.

A képzés ingyenes, de 75 lejes hozzájárulás előzetes kifizetése szükséges. Ez a szervezési és ellátási költségek egy részét fedezi.