Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Az én Magyarságom - Role koncert

Az én Magyarságom - Role koncert - 2012. március 15., csütörtökön 20 órától Az én Magyarságom - Role koncert.A csíkszeredai zenekar ünnepi összeállítással, a '48-as, Székely Reneszánsz, Szent László és más műsoraiból összeválogatott zeneszámokkal lép fel március 15 tiszteletére. A zenekar a délelőtti, főtéri ünnepségen is fellép.A Role együttes története egy igazi kusza mese tele örömökkel, válságokkal, álló örvényekkel, száguldással. De egy dolog biztos: ma is él, működik. A lehető legszínesebb, legváltozatosabb, különböző érdeklődési körű alkotó emberekből állt, egyszerre jelen és múlt. Mégis mindig jövőbe tekintő csapat. Csapattársak jönnek, távoznak, rendszerek változnak és természetesen a ROLE is változik.A zenakar 1987-ban alakult, műfaja a progresszív rockzene, magyaros, eredeti megoldásokkal. A dalszövegekhez előszeretettel használják fel a magyar költészet remekeit is. A Role az egyetlen fiatal zenekar, akivel a fővárosi rádió felvételt készített, a kommunizmus idején, az akkori két órás magyar adás számára. 1993-ban a budapesti Ki Mit Tud döntőjén a második helyen végeznek, amint az a Magyar Televízió egyenes adásában is látható volt.Az évek folyamán a Role együttes zenélt Erdélyszerte majdnem mindenhol, Magyarországon, Svájcban és Ausztriában. A különféle produkciókba sikerült bevonni a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttest, a balánbányai Ördögborda gyerek néptáncegyüttest, a gyímesfelsőloki Szent Erzsébet Katolikus Egyházközpont, a Nagy István Művészeti Líceum, a Segítő Mária Katolikus Gimnázium, a Márton Áron Gimnázium, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudomány Egyetem diákjait, a csíksomlyói Árvácska együttest, illetve számos hivatásos és amatőr zenészt, színészt, táncost, énekest.Lassan olyan alkotóműhellyé vált a Role zenekar, ahol az értékteremtés fontosabb mindenki számára bármilyen múlandó divathullámnál. Alapvető fontosságú tevékenységünkben a hagyományaink ápolása, kultúránk, értékeink átmentése a mai kor embere számára érthetőbb nyelvezetre.A Role műhely jelenlegi magja:Balázs Zoltán - dobok, ütőhangszerekBodor Emese - ének, billentyűs hangszerekNagy Edina - ütőhangszerekNagy Ferenc - basszus gitárNagy Tivadar - gitár, hegedű, vokálSalamon Orsolya - fuvola, furulyák, ütőhangszerekSántha Zsuzsánna - ének, billentyűs hangszerek

2012. március 15., csütörtökön 20 órától Az én Magyarságom - Role koncert.
A csíkszeredai zenekar ünnepi összeállítással, a '48-as, Székely Reneszánsz, Szent László és más műsoraiból összeválogatott zeneszámokkal lép fel március 15 tiszteletére. A zenekar a délelőtti, főtéri ünnepségen is fellép.
A Role együttes története egy igazi kusza mese tele örömökkel, válságokkal, álló örvényekkel, száguldással. De egy dolog biztos: ma is él, működik. A lehető legszínesebb, legváltozatosabb, különböző érdeklődési körű alkotó emberekből állt, egyszerre jelen és múlt. Mégis mindig jövőbe tekintő csapat. Csapattársak jönnek, távoznak, rendszerek változnak és természetesen a ROLE is változik.A zenakar 1987-ban alakult, műfaja a progresszív rockzene, magyaros, eredeti megoldásokkal. A dalszövegekhez előszeretettel használják fel a magyar költészet remekeit is. A Role az egyetlen fiatal zenekar, akivel a fővárosi rádió felvételt készített, a kommunizmus idején, az akkori két órás magyar adás számára. 1993-ban a budapesti Ki Mit Tud döntőjén a második helyen végeznek, amint az a Magyar Televízió egyenes adásában is látható volt.Az évek folyamán a Role együttes zenélt Erdélyszerte majdnem mindenhol, Magyarországon, Svájcban és Ausztriában. A különféle produkciókba sikerült bevonni a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttest, a balánbányai Ördögborda gyerek néptáncegyüttest, a gyímesfelsőloki Szent Erzsébet Katolikus Egyházközpont, a Nagy István Művészeti Líceum, a Segítő Mária Katolikus Gimnázium, a Márton Áron Gimnázium, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudomány Egyetem diákjait, a csíksomlyói Árvácska együttest, illetve számos hivatásos és amatőr zenészt, színészt, táncost, énekest.
Lassan olyan alkotóműhellyé vált a Role zenekar, ahol az értékteremtés fontosabb mindenki számára bármilyen múlandó divathullámnál. Alapvető fontosságú tevékenységünkben a hagyományaink ápolása, kultúránk, értékeink átmentése a mai kor embere számára érthetőbb nyelvezetre.

A Role műhely jelenlegi magja:
Balázs Zoltán - dobok, ütőhangszerek
Bodor Emese - ének, billentyűs hangszerek
Nagy Edina - ütőhangszerek
Nagy Ferenc - basszus gitár
Nagy Tivadar - gitár, hegedű, vokál
Salamon Orsolya - fuvola, furulyák, ütőhangszerek
Sántha Zsuzsánna - ének, billentyűs hangszerek

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Friss Infók

Hibajelentéshez kattintson ide!