A Vigadó Művelődési Ház és az Evilági együttes Dalóka koncertre várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt december 12-én, pénteken 10 órától a Nagytermében.

A mondóka és a dal szavak összeillesztéséből született a „dalóka”, amely az Evilági együttes második lemezének címe. Ezen a lemezen a sepsiszentgyörgyi együttes, a zenészek Varró Dániel budapesti költő korszerű mondókáit zenésítették meg. 2012 végére készült el a zenés-mondókás lemez, amelyet a Székelyföld Napok keretében három településen is bemutatnak. Különleges, szülőket és gyermekeket egyaránt célzó produkcióról van szó, amelyben az „alapok” Orbán Ferenctől származnak, ám a „végső kiteljesedés” az Evilági csapatának közös munkája. Az Evilági együttes sepsiszentgyörgyi formáció, amelyben a zenészek nem főállásúak, lehetőségeik és idejük szerint rugalmasan dolgoznak együtt, s nagyon fontos számukra, hogy élő muzsikát, azaz hangszerekből s nem számítógépből kicsalogatott hangot szólaltassanak meg.

Belépő ára 5 lej. Elővételben kapható a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában, hétköznapokon 8-tól 16 óráig, valamint előadások előtt egy órával. Helyfoglalási a 0267/362 002-es telefonszámon vagy az office@vigado.ro e-mail címen lehetséges.