Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» Az M-Studio előadása - Othello és hőn szeretett Desdemonája William Shakespeare műve nyomán

Az M-Studio előadása - Othello és hőn szeretett Desdemonája William Shakespeare műve nyomán - A kézdivásárhelyi Városi Színház szervezésében kerül sor a Vigadó Művelődési Ház nagytermében, csütörtökön, május 23-án, este 19 órától Othello és hőn szeretett Desdemonája William Shakespeare műve nyomán - tragikomédia krízis idejére - a sepsiszentgyörgyi M-Stúdió előadására. 'Uray Péterrel és az M Studio kiváló társulatával együtt olyan előadást szerettem volna létrehozni, amelyben a tragédia és a komédia nem zárja ki, épp ellenkezőleg - vonzza egymást. Olyan előadást, amelyben a komikum szüli a drámát, a dráma pedig mély burleszk visszhangokkal rendelkezik. Ahogyan Shakespeare-nél. Ahogyan a komikus némafilmekben. Olyan előadást akartunk létrehozni, amely felteszi a kérdést: mi igaz és mi illuzió a szerelemben; amely az izgalmat a szituációk váratlan felborulásában keresi, amikor az igazság hazugsággá és a hazugság igazsággá változik. Egy előadás arról, hogyan alakul át az égető szenvedély épp a maga (egyszerre nevetséges és szörnyű) ellentétévé: vak féltékenységgé. Egy előadás bármelyikünkről - krízis idején. Egy előadás, amelyben a nevetés kéz a kézben jár a szomorúsággal.'(Mihai Maniutiu)SzereposztásOthello - Györgyjakab AndrásDesdemona, Othello felesége - Györgyjakab Enikő, m.v.A három Jago - Dávid A. Péter, Nagy Attila, Szekrényes LászlóEmília - Polgár EmíliaFérfi - Bajkó LászlóNő - Nagy EszterRendező: Mihai ManiutiuSzövegkönyv: Mihai ManiutiuKoreográfus: Uray PéterDramaturg: Márton Imola Díszlet- és jelmeztervező: Adrian DamianZene: Serban Ursachi

A kézdivásárhelyi Városi Színház szervezésében kerül sor a Vigadó Művelődési Ház nagytermében, csütörtökön, május 23-án, este 19 órától Othello és hőn szeretett Desdemonája William Shakespeare műve nyomán - tragikomédia krízis idejére - a sepsiszentgyörgyi M-Stúdió előadására.



"Uray Péterrel és az M Studio kiváló társulatával együtt olyan előadást szerettem volna létrehozni, amelyben a tragédia és a komédia nem zárja ki, épp ellenkezőleg - vonzza egymást. Olyan előadást, amelyben a komikum szüli a drámát, a dráma pedig mély burleszk visszhangokkal rendelkezik. Ahogyan Shakespeare-nél. Ahogyan a komikus némafilmekben. Olyan előadást akartunk létrehozni, amely felteszi a kérdést: mi igaz és mi illuzió a szerelemben; amely az izgalmat a szituációk váratlan felborulásában keresi, amikor az igazság hazugsággá és a hazugság igazsággá változik. Egy előadás arról, hogyan alakul át az égető szenvedély épp a maga (egyszerre nevetséges és szörnyű) ellentétévé: vak féltékenységgé. Egy előadás bármelyikünkről - krízis idején. Egy előadás, amelyben a nevetés kéz a kézben jár a szomorúsággal."
(Mihai Maniutiu)



Szereposztás
Othello - Györgyjakab András
Desdemona, Othello felesége - Györgyjakab Enikő, m.v.
A három Jago - Dávid A. Péter, Nagy Attila, Szekrényes László
Emília - Polgár Emília
Férfi - Bajkó László
Nő - Nagy Eszter

Rendező: Mihai Maniutiu
Szövegkönyv: Mihai Maniutiu
Koreográfus: Uray Péter
Dramaturg: Márton Imola
Díszlet- és jelmeztervező: Adrian Damian
Zene: Serban Ursachi

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!