Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Az elfelejtett parancsnok - Kratochvil Károly élete - Domonkos László könyvének bemutatója

Az elfelejtett parancsnok - Kratochvil Károly élete - Domonkos László könyvének bemutatója - 2011. március 25., pénteken  órától Az elfelejtett parancsnok - Kratochvil Károly élete - Domonkos László könyvének bemutatójaA bemutatót a Kézdiszéki Székely Tanács szervezi, házigazda Péter János.Nagyjaink életútjából, cselekedeteiből erőt meríthetünk, általuk feltöltekezhetünk, erősödhetünk. Mégsem bánunk jól emlékükkel. Eltékozoljuk ezt a kincset: a nagyszerű magyarok utókorra gyakorolható pozitív hatásának kincsét. Kratochvil Károlyt különösképpen érinti ez a folyamat, bár igaz, őt tulajdonképpen nem elfeledtük, hanem fel sem fedeztük. Pedig tettei, jelleme, életútja mind- mind alkalmasak arra, hogy ideálként állítsuk magunk elé.Remélhetőleg Domonkos könyvének köszönhetően a szélesebb közönség is megismerkedhet e nagyszerű férfi tetteivel, s a magyarság felfedez magának egy újabb példaképet. Mert hiánypótló Domonkos László könyve: segít megismerkednünk egy méltatlanul elfeledett magyar történelmi alakkal, segít eljuttatni egy példaértékű életpálya üzenetét annak a kornak az olvasóihoz, amely kor egyáltalán nem bővelkedik: példaképekben.Nagy Szabolcs

2011. március 25., pénteken  órától 

Az elfelejtett parancsnok - Kratochvil Károly élete - Domonkos László könyvének bemutatója

A bemutatót a Kézdiszéki Székely Tanács szervezi, házigazda Péter János.

Nagyjaink életútjából, cselekedeteiből erőt meríthetünk, általuk feltöltekezhetünk, erősödhetünk. Mégsem bánunk jól emlékükkel. Eltékozoljuk ezt a kincset: a nagyszerű magyarok utókorra gyakorolható pozitív hatásának kincsét. Kratochvil Károlyt különösképpen érinti ez a folyamat, bár igaz, őt tulajdonképpen nem elfeledtük, hanem fel sem fedeztük. Pedig tettei, jelleme, életútja mind- mind alkalmasak arra, hogy ideálként állítsuk magunk elé.
Remélhetőleg Domonkos könyvének köszönhetően a szélesebb közönség is megismerkedhet e nagyszerű férfi tetteivel, s a magyarság felfedez magának egy újabb példaképet. Mert hiánypótló Domonkos László könyve: segít megismerkednünk egy méltatlanul elfeledett magyar történelmi alakkal, segít eljuttatni egy példaértékű életpálya üzenetét annak a kornak az olvasóihoz, amely kor egyáltalán nem bővelkedik: példaképekben.

Nagy Szabolcs

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!