Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Bambuc ördög - táncos mesejáték a Nagyvárad Táncegyüttes előadásában

Bambuc ördög - táncos mesejáték a Nagyvárad Táncegyüttes előadásában - 2011. október 6., csütörtökön 13 órától Bambuc ördög - táncos mesejáték a Nagyvárad Táncegyüttes előadásában.Legújabb táncos mesejátékának bemutatóira hívja közönségét székelyföldi turnéja során, október 2-7 közötti időszakban az immáron új magyar kulturális intézményhez, a Szigligeti Színházhoz tartozó Nagyvárad Táncegyüttes.A Bambuc ördög címmel színre vitt darabot elsősorban gyermekeknek szánták, de nem csak. Dimény Levente és László Csaba által rendezett, különleges látvány- és ritmuselemekkel tarkított vidám, élőzenés, néptáncos előadás célja közelebb hozni a gyermekekhez a néptáncot és népzenét. A Tamási azonos című novellájából született ötlet alapján a pokol és a földi lét között megálmodott szellemutazásoknak lehetünk tanúi, melyekben sikeresen ötvözték a dél-afrikai bányászok táncait a sóvidéki néptáncokkal. A történet főszereplője Bambuc, az okos, rátermett ördögfiú, aki kalandos és varázslatokkal teli fordulatok során ügyesen játssza ki Durumót, az ördögök királyát és alantas szolgáját, Burkust, hogy a végén elnyerje méltó jutalmát és szerelmét. Rendező-koreográfusok: Dimény Levente és László CsabaA turné állomásai október 6.-án Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban 13.00 órakor.Az előadást kellemes családi programként kicsiknek és nagyoknak is ajánlják egyaránt. Szeretettel várjuk a helységek és a környékbeli települések magyar közönségét. A műsor létrejöttét a Magyar Nemzeti Kulturális Alap, a turné létrejöttét a Communitas Alapítvány támogatta. Belépés: 8 lej

2011. október 6., csütörtökön 13 órától Bambuc ördög - táncos mesejáték a Nagyvárad Táncegyüttes előadásában.
Legújabb táncos mesejátékának bemutatóira hívja közönségét székelyföldi turnéja során, október 2-7 közötti időszakban az immáron új magyar kulturális intézményhez, a Szigligeti Színházhoz tartozó Nagyvárad Táncegyüttes.

A Bambuc ördög címmel színre vitt darabot elsősorban gyermekeknek szánták, de nem csak. Dimény Levente és László Csaba által rendezett, különleges látvány- és ritmuselemekkel tarkított vidám, élőzenés, néptáncos előadás célja közelebb hozni a gyermekekhez a néptáncot és népzenét. A Tamási azonos című novellájából született ötlet alapján a pokol és a földi lét között megálmodott szellemutazásoknak lehetünk tanúi, melyekben sikeresen ötvözték a dél-afrikai bányászok táncait a sóvidéki néptáncokkal. A történet főszereplője Bambuc, az okos, rátermett ördögfiú, aki kalandos és varázslatokkal teli fordulatok során ügyesen játssza ki Durumót, az ördögök királyát és alantas szolgáját, Burkust, hogy a végén elnyerje méltó jutalmát és szerelmét.

Rendező-koreográfusok: Dimény Levente és László Csaba
A turné állomásai október 6.-án Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban 13.00 órakor.

Az előadást kellemes családi programként kicsiknek és nagyoknak is ajánlják egyaránt. Szeretettel várjuk a helységek és a környékbeli települések magyar közönségét. A műsor létrejöttét a Magyar Nemzeti Kulturális Alap, a turné létrejöttét a Communitas Alapítvány támogatta.
Belépés: 8 lej

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!