Baróton a kézdivásárhelyi Bigámia

Baróton a Városi Művelődési Házban vendégszerepel a kézdivásárhelyi színház társulata május 29-én, kedden este 19 órától. Ray Cooney Bigámia című komédiája a Kézdivásárhelyen múlt évadban bemutatott Ketten a neten főhősének újabb kalandjait kínálja az érdeklődőknek, az előadás rendezője Kolcsár József.

John Smith londoni taxisofőrnek két felesége és két párhuzamos élete van, melyek nagyon pontos ütemterv szerint működnek. Noteszébe mindig feljegyzi, hogy kinél, mikor, mennyit kell tartózkodnia ahhoz, hogy életének hazugságokra épített kártyavára nehogy meginogjon. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor szolgálat közben egy idős hölgy segítségére siet, azonban fejbe verik, és egy kórházban tér magához. Ez felborítja az ütemtervét, és mivel feleségei hiába várják, aggódni kezdenek, és mindketten értesítik a rendőrséget. A hurok szorulni kezd John körül, ő pedig barátját, Stanleyt kéri meg, hogy segítsen félrevezetni feleségeit és a rendőrtiszteket, mert belegondolni is rossz, mi történne, ha kiderülne az igazság…

Az előadás szereplői: Vass Csaba, Lung László Zsolt, Márdirosz Ágnes, Várkonyi Eszter, Kiss László, Kakucsi Áron Attila, Daczó Zádor, Biró Norbert. Az előadás elkészítésében a rendező munkatársa volt György Eszter díszlet- és jelmeztervező, Veress Emőke ügyelő és súgó, valamint Nagy B. Sándor dramaturg. Ray Cooney darabját Nagy István fordításában láthatja a közönség, az előadás a Bethlen Gábor Alap támogatásával került megvalósításra.


Ray Cooney - Bigámia
Fordította: Nagy István

Szereplők:
John Smith - VASS CSABA
Stanley Curtis - LUNG LÁSZLÓ ZSOLT
Mary Smith - MÁRDIROSZ ÁGNES
Barbara Smith - VÁRKONYI ESZTER
Troughton felügyelő - KISS LÁSZLÓ
Porterhouse felügyelő - KAKUCSI ÁRON
Bobby - DACZÓ ZÁDOR
Fotóriporter - BIRÓ NORBERT


Rendező: Kolcsár József
Díszlet- és jelmeztervező: György Eszter
Dramaturg: Nagy B. Sándor
Ügyelő és súgó: Veress Emőke