Botár László festő, formatervező, grafikus Bizarr kapcsolatok című kiállításának megnyitója a Vigadó Művelődési Ház dísztermében.

A Vigadó Művelődési Ház szervezésében, 2022. november 15-én (kedd), 18 órától, Botár László (festő, formatervező, grafikus) kiállításának megnyitóján vehetnek részt az érdeklődők a Vigadó Művelődési Ház dísztermében. A kiállítás a Bizarr kapcsolatok címet viseli, amely egy sorozat harmadik részét képezi.

Botár László négy éve dolgozik a sorozat megalkotásán, amelyet a Vándorló érzelmek című szériája előzött meg. Bevallása szerint ez idő alatt a kósza és vándorló érzelmek bizarr kapcsolatokká rendeződtek.

A sorozat nagyon egyéni szemléletmódot képvisel, a festő éveken át azon dolgozott, hogy a figuratív dolgokat kiküszöbölje, mert véleménye szerint egy mimikával sok érzelmet lehet közölni. Ő ezt minimalizálta, arra törekedve, hogy csak színekkel és formákkal közöljön érzéseket, emellett fontos volt számára, hogy az egyén és a társadalom viszonyát kevéssel, de maximálisan vissza tudja adni.

Az akril, vászon és pár szénfestmény is jelen lesz a kiállításon, minden alkotás mellé címet is rendel Botár László, és azt kéri a nézőktől, hogy őszintén döntsék el: tetszik vagy sem a műalkotás, mennyire érintette meg őket.

– Az alkotásaimat nem kell túl filozofálni, minden néző fog kapni egy fogódzót és egy-egy címet, hogy milyen irányba kell elindulnia – hangsúlyozta Botár.
A kiállítást Székedi Ferenc műkritikus, publicista nyitja meg.

Várjuk szeretettel!
Belépés díjtalan.