Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Camera Club Siculorum fotókiállítás

Camera Club Siculorum fotókiállítás - Április 19.-én, hétfőn 18 órakor a Vigadóban nyílik meg a Camera Club Siculorum fotókiállítása.A klub minden évben reprezentatív szelekciót állít ki tagjainak alkotásaiból, eddig csak Sepsiszentgyörgyön szerveztek kiállítást, idéntől elviszik a tárlatot a megye többi városába is. A kiállítás képanyagát festővászonra nyomtatták, ami sajátos plaszticitást kölcsönöz a fotóknak, a tucatnyi alkotó a jól ismert, hagyományos műfajban mutatkozik be, új színfoltot jelent a kézdivásárhelyi Moldován Zsolt néhány természetfotója. Kiállítanak: Balási Csaba, Bakó Zoltán, Bede Gábor, Kovács László Attila, Nagy Lajos, Nagy B. Árpád, Máriási Attila, Moldován Mihály, Moldován Zsolt, Szász Fábián József, Toró Attila, Vargyasi Tamás.A Camera Club Siculorum fotóművészeti társulás 2008 márciusában alakult Kovászna, Hargita és Brassó megyei aktív fotóművészek részvételével, sepsiszentgyörgyi székhellyel. Célja a vizuális kultúra ápolása, a fényképezés magas szintű művelése. A fotóklub alapító tagjai közül többen szerepeltek már országos- és nemzetközi kiállításokon és jelentős díjakat nyertek különféle pályázatokon.Vallják, hogy a fotóművészetnek társadalmi szerepe is van az esztétikai értékek megteremtése mellett. Az alapító tagok eddigi munkássága a kulturális örökség megőrzését, szociális problémák feltárását, a környezet védelmét is szolgálták.A Camera Club Siculorum közössége fotózások alkalmával indult beszélgetések, tapasztalatcserék, vizuális projektekben való együttműködések és személyes kapcsolatok mentén alakult ki.A Román Fotóművészek Szövetsége által az első  „Fotóklubok Kupája' elnevezésű országos versenyen a nemzetközi fotóművészekből álló zsűri (Viorel Simionescu E.FIAP /RO-Kanada/, Georg. S. Holzmann E.FIAP, Hon.E.FIAP /Németország/, Marcello Materassi E.FIAP/s, MFIAP /Olaszország/) a sepsiszentgyörgyi Camera Club Siculorum fotóművészeti társulásnak ítélte a Klubok Kupáját.http://www.sepsiszentgyorgy.info/rendezvenyek/83-camera-club-siculorum/289-camera-club-siculorum-fotokiallitas

Április 19.-én, hétfőn 18 órakor a Vigadóban nyílik meg a Camera Club Siculorum fotókiállítása.
A klub minden évben reprezentatív szelekciót állít ki tagjainak alkotásaiból, eddig csak Sepsiszentgyörgyön szerveztek kiállítást, idéntől elviszik a tárlatot a megye többi városába is. A kiállítás képanyagát festővászonra nyomtatták, ami sajátos plaszticitást kölcsönöz a fotóknak, a tucatnyi alkotó a jól ismert, hagyományos műfajban mutatkozik be, új színfoltot jelent a kézdivásárhelyi Moldován Zsolt néhány természetfotója. Kiállítanak: Balási Csaba, Bakó Zoltán, Bede Gábor, Kovács László Attila, Nagy Lajos, Nagy B. Árpád, Máriási Attila, Moldován Mihály, Moldován Zsolt, Szász Fábián József, Toró Attila, Vargyasi Tamás.
A Camera Club Siculorum fotóművészeti társulás 2008 márciusában alakult Kovászna, Hargita és Brassó megyei aktív fotóművészek részvételével, sepsiszentgyörgyi székhellyel. Célja a vizuális kultúra ápolása, a fényképezés magas szintű művelése. A fotóklub alapító tagjai közül többen szerepeltek már országos- és nemzetközi kiállításokon és jelentős díjakat nyertek különféle pályázatokon.
Vallják, hogy a fotóművészetnek társadalmi szerepe is van az esztétikai értékek megteremtése mellett. Az alapító tagok eddigi munkássága a kulturális örökség megőrzését, szociális problémák feltárását, a környezet védelmét is szolgálták.
A Camera Club Siculorum közössége fotózások alkalmával indult beszélgetések, tapasztalatcserék, vizuális projektekben való együttműködések és személyes kapcsolatok mentén alakult ki.
A Román Fotóművészek Szövetsége által az első  „Fotóklubok Kupája" elnevezésű országos versenyen a nemzetközi fotóművészekből álló zsűri (Viorel Simionescu E.FIAP /RO-Kanada/, Georg. S. Holzmann E.FIAP, Hon.E.FIAP /Németország/, Marcello Materassi E.FIAP/s, MFIAP /Olaszország/) a sepsiszentgyörgyi Camera Club Siculorum fotóművészeti társulásnak ítélte a Klubok Kupáját.
http://www.sepsiszentgyorgy.info/rendezvenyek/83-camera-club-siculorum/289-camera-club-siculorum-fotokiallitas

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

Hibajelentéshez kattintson ide!