Gyerekrendezvények Mezőpanitban, Siménfalván és Ozsdolán

Június-július folyamán interkulturális gyerekrendezvényt szervezünk a Maros megyei Mezőpaniton, a Hargita megyei Siménfalván és a Kovászna megyei Ozsdolán.

A programok megszervezésének célja elsősorban, hogy a helyi gyerekek nyarát színesebbé tegyük. Szeretnénk ugyanakkor játékosan, különböző témák körüljárása által bevonni őket a közös játékba, ezáltal elősegíteni az egymás közelebbi megismerését és az együttélést.

A programok mindhárom településen különböző tematikájú tevékenységeket járnak körül:

Siménfalván június 26-30 között lesz "alkotó" nap, "mozgás-tánc" nap, "másság" nap, "tűzoltó és elsősegély" nap, majd egy összegző nap is, ahol bemutatják mit készítettek, tanultak ez idő alatt. A tervek szerint utolsó nap átadódik a közösségi munka révén létrehozott helyi játszótér is.

Ozsdolán június 27 - július 1 között kerül sor a táborra, ahol sport napot, kézműves napot, zenés-táncos és mesés napokat szerveztek, utolsó nap szintén kiállítással zárva a hetet.

Mezőpaniton egész héten a mesék lesznek a középpontban, mondhatnánk, hogy "minden napra egy mese" lesz a terítéken. Itt a mesék típusai lesznek a változatosak, például: tündérmesék, állatmesék, népmesék, oktatómesék. Mezőpaniton július 18 - 22 között kerül sor a táborra.