Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» Csehov - De mi lett a nővel? drámaelőadása

Csehov - De mi lett a nővel? drámaelőadása - 2012. február 28., kedden 13 órától A.P. Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel - a Városi Színház stúdióelőadása. Az előadást a Boér Géza 1. bérletes nézőinknek játsszuk. A bérleten kívüli jegyek csak korlátozott számban lesznek kaphatók, kérjük a kedves nézőket, hogy előzetesen jelentkezzenek.Kiss Csaba Csehov novellákból szerkesztett De mi lett a nővel? c. drámáját 1997 óta játsszák a színpadokon kitörő sikerrel. A groteszk humort sem mellőző modern dramaturgiába szőtt nyolc Csehov elbeszélés - A fogadás, Ellenségek, Általános műveltség, Szerencse fia, Sebészet, A diplomata, Vesztett ügy, Regény nagybőgővel - férfimese a legjavából, s mint ilyen, természetesen nem is szólhat másról, mint a minden férfi álmát megtestesítő NŐről, a titokzatosról, az ártatlanról, a bujáról, az angyaliról. S bár a történet központi figurája egy nő, név szerint Irina Bikulina, ő maga, mint ahogyan azt a cím is jelzi, nem tűnik fel a színpadon. Alakja viszont hitelesen kirajzolódik a három utazó színész, Gyabkin, Jura és Aljosa - Orbán Levente, Dávid Péter, Veres Előd - meseszerűen összefonódó történeteiből.Kiderül-e mindezekből, hogy mi lett a nővel? Hogy él-e még, ha egyáltalán valós személy? És eléri-e utazása végcélját a három 'gyalogszínész'? Bárki megtudhatja, aki megnézi a Kézdivásárhelyi Városi Színház bemutatóját, vagy a soron következő előadások bármelyikét.Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) támogatásával jött létre.A darabot színre vitte Albu István rendező, díszlet- és jelmeztervező György Eszter.További előadások:2012. február 28., kedden 17 órától - a Boér Géza 2. bérleteseknek2012. március 1., csütörtökön 19 órától - a Toldi bérleteseknek2012. március 2., pénteken 19 órától - a Toldi bérleteseknek2012. március 3., szombaton 17 órától - a Tompa Pufi bérleteseknek2012. március 3., szombaton 20 órától - a Toldi bérleteseknek2012. március 4., vasárnap 17 órától - a Toldi bérleteseknek2012. március 4., vasárnap 20 órától - a Tompa Pufi bérleteseknek2012. március 5., hétfőn 19 órától - a Toldi bérleteseknekAz előadásokra bérleten kívül is lehet jegyet vásárolni, a bérleten kívüli jegyek csak korlátozott számban lesznek kaphatók, kérjük a kedves nézőket, hogy előzetesen jelentkezzenek. Egy jegy ára 15 lej, nyugdíjasoknak és pedagógusoknak 10 lej, diákoknak 8 lej.A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!www.varosiszinhaz.ro

2012. február 28., kedden 13 órától A.P. Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel - a Városi Színház stúdióelőadása. Az előadást a Boér Géza 1. bérletes nézőinknek játsszuk. A bérleten kívüli jegyek csak korlátozott számban lesznek kaphatók, kérjük a kedves nézőket, hogy előzetesen jelentkezzenek.

Kiss Csaba Csehov novellákból szerkesztett De mi lett a nővel? c. drámáját 1997 óta játsszák a színpadokon kitörő sikerrel. A groteszk humort sem mellőző modern dramaturgiába szőtt nyolc Csehov elbeszélés - A fogadás, Ellenségek, Általános műveltség, Szerencse fia, Sebészet, A diplomata, Vesztett ügy, Regény nagybőgővel - férfimese a legjavából, s mint ilyen, természetesen nem is szólhat másról, mint a minden férfi álmát megtestesítő NŐről, a titokzatosról, az ártatlanról, a bujáról, az angyaliról. S bár a történet központi figurája egy nő, név szerint Irina Bikulina, ő maga, mint ahogyan azt a cím is jelzi, nem tűnik fel a színpadon. Alakja viszont hitelesen kirajzolódik a három utazó színész, Gyabkin, Jura és Aljosa - Orbán Levente, Dávid Péter, Veres Előd - meseszerűen összefonódó történeteiből.
Kiderül-e mindezekből, hogy mi lett a nővel? Hogy él-e még, ha egyáltalán valós személy? És eléri-e utazása végcélját a három "gyalogszínész"? Bárki megtudhatja, aki megnézi a Kézdivásárhelyi Városi Színház bemutatóját, vagy a soron következő előadások bármelyikét.

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) támogatásával jött létre.
A darabot színre vitte Albu István rendező, díszlet- és jelmeztervező György Eszter.

További előadások:
2012. február 28., kedden 17 órától - a Boér Géza 2. bérleteseknek
2012. március 1., csütörtökön 19 órától - a Toldi bérleteseknek
2012. március 2., pénteken 19 órától - a Toldi bérleteseknek
2012. március 3., szombaton 17 órától - a Tompa Pufi bérleteseknek
2012. március 3., szombaton 20 órától - a Toldi bérleteseknek
2012. március 4., vasárnap 17 órától - a Toldi bérleteseknek
2012. március 4., vasárnap 20 órától - a Tompa Pufi bérleteseknek
2012. március 5., hétfőn 19 órától - a Toldi bérleteseknek

Az előadásokra bérleten kívül is lehet jegyet vásárolni, a bérleten kívüli jegyek csak korlátozott számban lesznek kaphatók, kérjük a kedves nézőket, hogy előzetesen jelentkezzenek. Egy jegy ára 15 lej, nyugdíjasoknak és pedagógusoknak 10 lej, diákoknak 8 lej.
A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!

www.varosiszinhaz.ro

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!