A VINCA MINOR Egyesület, Csomád-Bálványos Gondnokság csapata a „Csodabogár Tanoda” környezetnevelési programok szervezése Kovászna megyei gyerekek számára című pályázat keretén belül a következő programokat szervezi az elkövetkezőkben:

- Parányi szomszédaink - A gyerekek közvetlen környezetében is megtalálható gerinctelen állatok életmódjának, viselkedésének megismerése, valamint a figyelem felhívása a rovarok szerepére az életünkben. A program célcsoportja az óvodás/előkészítős korosztály.

- Barátaink a denevérek - tanösvény látogatása - A gyerekek feladatlapok segítségével egy interaktív, ismeretterjesztő tanösvény végigjárása során ismerkedhetnek a Csomád-Bálványos Natura 2000 védett terület denevér fajaival. Célunk a denevérekkel kapcsolatosan elterjedt tévhitek eloszlatása, a fajcsoport bemutatása és életmódjuk megismertése által. A program célcsoportja az I-IV osztályos korosztály.

- Élet a vízben - A gyerekek településén található patak/folyóvíz vízminőségének vizsgálata gerinctelen szervezetek segítségével. A gyerekekben a foglalkozás során tudatosulhat a vízi élőhelyek fontossága a változatosság fenntartásában. Emellett felhívja a figyelmet a vizek tisztántartásának fontosságára. A program célcsoportja az V-VIII osztályos korosztály.

A projekt célja az óvodás és iskolás gyerekek természet- és környezettudatos gondolkodásának fejlesztése a vizuális és tapasztalati környezeti nevelés módszereivel.

A projektet kovászna Megye Tanácsa támogatja. A támogatás értéke 1000 lej.