Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» Daniel Keyes - Az ötödik Sally stúdióelőadás

Daniel Keyes - Az ötödik Sally stúdióelőadás - A Városi Színház szervezésében kerül sor Daniel Keyes - Az ötödik Sally Mezei Gabriella egyéni műsorának stúdió-előadásra.Sally Porter elméje öt részre szakadt. A folyamat hosszadalmas és sokáig rejtett maradt, amikor azonban szembesül a valósággal, a felismerés sokkolóan hat a fiatal nőre. Élete az évek során fokozatosan megváltozott, házasságából két tízéves ikrét apjuknak ítélte a bíróság, Sally beszámíthatatlan állapota miatt. Folyamatos és egyre erősödő rohamok, eszméletvesztések gyötrik, amelyet az öt személyiség váltakozása okoz. Végül a pszichiátriai osztályon ébred fel, miután az egyik énje épp öngyilkosságot akart elkövetni.Daniel Keyes regényéből készült már színpadi adaptáció. A többszereplős változatokhoz képest, most egy monodráma született, melyben Sally kezdettől fogva egyedül van és éli meg mindazt ami történt és történni fog. A végig változatlan helyszín, az egyszerű jelmez, a minimális kellékek együttesen ellenpontozzák és felerősítik a többszörös személyiség által megkövetelt színészi játékot, amelyre az előadás erőteljesen épít.  Az események már lezajlódtak, egyfajta visszaemlékezés révén leszünk a múlt tanúi. Az utolsó mozzanat azonban még hátra van...Az előadásokat április 16-án kedden, 18-án csütörtökön és 19-én pénteken 19 órai kezdettel játszák.Az előadásra a kézdi.infó 2 db jegyet sorsol ki a hozzászólók között. Kérjük a hozzászólásbán feltüntetni a dátumot, melyen vesznek részt.

A Városi Színház szervezésében kerül sor Daniel Keyes - Az ötödik Sally Mezei Gabriella egyéni műsorának stúdió-előadásra.

Sally Porter elméje öt részre szakadt. A folyamat hosszadalmas és sokáig rejtett maradt, amikor azonban szembesül a valósággal, a felismerés sokkolóan hat a fiatal nőre. Élete az évek során fokozatosan megváltozott, házasságából két tízéves ikrét apjuknak ítélte a bíróság, Sally beszámíthatatlan állapota miatt. Folyamatos és egyre erősödő rohamok, eszméletvesztések gyötrik, amelyet az öt személyiség váltakozása okoz. Végül a pszichiátriai osztályon ébred fel, miután az egyik énje épp öngyilkosságot akart elkövetni.

Daniel Keyes regényéből készült már színpadi adaptáció. A többszereplős változatokhoz képest, most egy monodráma született, melyben Sally kezdettől fogva egyedül van és éli meg mindazt ami történt és történni fog. A végig változatlan helyszín, az egyszerű jelmez, a minimális kellékek együttesen ellenpontozzák és felerősítik a többszörös személyiség által megkövetelt színészi játékot, amelyre az előadás erőteljesen épít.  Az események már lezajlódtak, egyfajta visszaemlékezés révén leszünk a múlt tanúi. Az utolsó mozzanat azonban még hátra van...


Az előadásokat április 16-án kedden, 18-án csütörtökön és 19-én pénteken 19 órai kezdettel játszák.

Az előadásra a kézdi.infó 2 db jegyet sorsol ki a hozzászólók között. Kérjük a hozzászólásbán feltüntetni a dátumot, melyen vesznek részt.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!