Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» De mi lett a nővel? - stúdióelőadás bemutatójára készül a Városi Színház

De mi lett a nővel? - stúdióelőadás bemutatójára készül a Városi Színház - A.P. Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel? c. stúdióelőadás bemutatójára készül a Városi Színház.Kiss Csaba Csehov novellákból szerkesztett De mi lett a nővel? c. drámáját 1997 óta játsszák a színpadokon kitörő sikerrel. A groteszk humort sem mellőző modern dramaturgiába szőtt nyolc Csehov elbeszélés - A fogadás, Ellenségek, Általános műveltség, Szerencse fia, Sebészet, A diplomata, Vesztett ügy, Regény nagybőgővel - férfimese a legjavából, s mint ilyen, természetesen nem is szólhat másról, mint a minden férfi álmát megtestesítő NŐről, a titokzatosról, az ártatlanról, a bujáról, az angyaliról. S bár a történet központi figurája egy nő, név szerint Irina Bikulina, ő maga, mint ahogyan azt a cím is jelzi, nem tűnik fel a színpadon. Alakja viszont hitelesen kirajzolódik a három utazó színész, Gyabkin, Jura és Aljosa - Orbán Levente, Dávid Péter, Veres Előd - meseszerűen összefonódó történeteiből.Kiderül-e mindezekből, hogy mi lett a nővel? Hogy él-e még, ha egyáltalán valós személy? És eléri-e utazása végcélját a három 'gyalogszínész'? Bárki megtudhatja, aki megnézi a kézdivásárhelyi Városi Színház bemutatóját, vagy a soron következő előadások bármelyikét.Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI ) támogatásával jött létre.A darabot színre vitte Albu István rendező, díszlet- és jelmeztervező György Eszter. A Vigadó színpadán kialakított stúdiótérben játszott darab február 17-i bemutatójának kezdési időpontja 19 óra. További előadások:február 18. - Toldi bérlet, 19 órafebruár 24. - Tompa Pufi 1 bérlet, 17 óra és Toldi bérlet 20 órafebruár 26. - Toldi bérlet, 17 óra és Tompa Pufi 2 bérlet, 20 órafebruár 27. - Toldi bérlet, 19 órafebruár 28. - Boér Géza 1 bérlet, 13 óra és Boér Géza 2 bérlet, 17 óraA színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!TájékoztatóKézdivásárhelyi Városi Színház újabb bemutatóra készül2012. február 17-én 19 órától kerül sor a Kézdivásárhelyi Városi Színház idei évadának negyedik bemutatójára. A De mi lett a nővel? című férfimese szerzője Kiss Csaba, a dráma alapjául A.P.Csehov nyolc novellája szolgált. Rendező: Albu István. Bérletes nézőinket a további stúdióelőadások időpontjáról időben tájékoztatjuk.Felhívjuk a kedves közönség figyelmét, hogy bérlettel nem rendelkező nézőket csak előzetes bejelentkezés alapján fogadunk, tekintettel az ülőhelyek korlátozott számára.

A.P. Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel? c. stúdióelőadás bemutatójára készül a Városi Színház.
Kiss Csaba Csehov novellákból szerkesztett De mi lett a nővel? c. drámáját 1997 óta játsszák a színpadokon kitörő sikerrel. A groteszk humort sem mellőző modern dramaturgiába szőtt nyolc Csehov elbeszélés - A fogadás, Ellenségek, Általános műveltség, Szerencse fia, Sebészet, A diplomata, Vesztett ügy, Regény nagybőgővel - férfimese a legjavából, s mint ilyen, természetesen nem is szólhat másról, mint a minden férfi álmát megtestesítő NŐről, a titokzatosról, az ártatlanról, a bujáról, az angyaliról. S bár a történet központi figurája egy nő, név szerint Irina Bikulina, ő maga, mint ahogyan azt a cím is jelzi, nem tűnik fel a színpadon. Alakja viszont hitelesen kirajzolódik a három utazó színész, Gyabkin, Jura és Aljosa - Orbán Levente, Dávid Péter, Veres Előd - meseszerűen összefonódó történeteiből.

Kiderül-e mindezekből, hogy mi lett a nővel? Hogy él-e még, ha egyáltalán valós személy? És eléri-e utazása végcélját a három "gyalogszínész"? Bárki megtudhatja, aki megnézi a kézdivásárhelyi Városi Színház bemutatóját, vagy a soron következő előadások bármelyikét.

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI ) támogatásával jött létre.
A darabot színre vitte Albu István rendező, díszlet- és jelmeztervező György Eszter. A Vigadó színpadán kialakított stúdiótérben játszott darab február 17-i bemutatójának kezdési időpontja 19 óra.

További előadások:
február 18. - Toldi bérlet, 19 óra
február 24. - Tompa Pufi 1 bérlet, 17 óra és Toldi bérlet 20 óra
február 26. - Toldi bérlet, 17 óra és Tompa Pufi 2 bérlet, 20 óra
február 27. - Toldi bérlet, 19 óra
február 28. - Boér Géza 1 bérlet, 13 óra és Boér Géza 2 bérlet, 17 óra

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Tájékoztató

Kézdivásárhelyi Városi Színház újabb bemutatóra készül

2012. február 17-én 19 órától kerül sor a Kézdivásárhelyi Városi Színház idei évadának negyedik bemutatójára. A De mi lett a nővel? című férfimese szerzője Kiss Csaba, a dráma alapjául A.P.Csehov nyolc novellája szolgált. Rendező: Albu István. Bérletes nézőinket a további stúdióelőadások időpontjáról időben tájékoztatjuk.
Felhívjuk a kedves közönség figyelmét, hogy bérlettel nem rendelkező nézőket csak előzetes bejelentkezés alapján fogadunk, tekintettel az ülőhelyek korlátozott számára.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!