Kézdi.infó - Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

» Délutáni foglalkozást indított a Sepsiszentgyörgyi Életfa Egyesület Szörcsén

Április 7-én a szörcsei imateremben a vasárnapi istentisztelet után a Sepsiszentgyörgyi Életfa Családsegítő Egyesület által kezdeményezett "iskola az iskola után" program hivatalos megnyitójára került sor. A megnyitón részt vettek az egyesület alapító tagjai: Székely Csaba alelnök, pszichológus, Csóka Erzsébet Edit, szociális munkás, Kolumbán Olga szociális munkás, Faragó Pálma pszichológus, Gáspár Erika, elnök, lelkipásztor. A Zabolai Polgármesteri Hivatal részéről Demes Botond  alpolgármester úr volt jelen. Gáspár Erika, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, beszámolt a Szörcsén induló programról, megköszönve az eddigi támogatást. A tevékenység beindításához szükséges feltételeket (terem, asztalok, székek, fűtés) Zabola Község Önkormányzata és a helyi tanácsosok: Benedek József és Paizs Attila biztosították. Demes Botond alpolgármester üdvözölte a kezdeményezést, elmondva, hogy a Zabola Község Tanácsa ezer lej támogatást szavazott meg az egyesületnek.

Székely Csaba alelnök az egyesület eddigi tevékenységéről tartott egy vetítéssel egybekötött bemutatót. Az eseményt szeretetvendégség zárta.

Egyesületünk 2009-ben jött létre azzal a céllal, hogy a megyében levő szociális gondokkal küzdő családokon segítsen, a szociális háló szolgáltatásain minőségileg javítson. Létrejötte óta egyesületünk különböző tevékenységekben vett részt: Wass Albert estet szerveztünk a Kráter műhely egyesület elnökének előadásával, szeretetcsomagot osztottunk a Sepsiszentgyörgyi rászoruló családoknak, tábort szerveztünk két évben egymásután az illyefalvi és sepsiszentgyörgyi családi házban, illetve nevelőszülőknél levő gyerekeknek, Kovászna megyei szociális munkásoknak képzést tartottunk Sepsiszentgyörgyön. Az idei évtől nappali típusu foglalkoztató központ létrehozását tervezzük Szörcsén, (Kovászna megye). A település lakossága 550 körüli, ebből 100 gyerek. A munkahelyek megszünése miatt rengeteg fiatal család megélhetési gondokkal küzd, nincs munka –és ingázási lehetőség. A fiatalok egy része külföldön próbál munkát vállalni, a gyerekek nevelése így az édesanyákra és nagyszülőkre marad, akik e mellett a mezőgazdasági és a házi teendőket is el kell, hogy lássák. A településen nincs játszótér, sem szabadidőközpont, a fiataloknak nincs lehetőségük biztonságos, kreatív környezetben, tevékenyen tölteni a délutánt, sokan, amíg a szülők hazakerülnek a közeli városban levő munkahelyről, vagy a mezőről, a gyermekek állandó felügyelet nélül vannak. Nappali központunkban kis - és középiskolás gyerekekkel foglalkozunk, iskolaidőben az iskolai program lejárta után fogadjuk a gyerekeket, segítünk a házi feladatok megoldásában, szeretnénk külön foglalkozni a tanulási zavarokkal küzdő gyerekekkel (szakképzett gyógypedagógus segítségével). Szabadidőben (nyári vakációban) fejlesztő kézműves foglalkozásokkal, népmeseolvasással, filmvetítéssel foglalnánk le a gyerekeket. A településen élőktől pozitív visszajelzést kaptunk, aminek alapján kialakult a célcsoport, ami kis és középiskolás gyerekekből tevődik össze, jelenleg több, mint hüsz gyerek veszi igénybe szolgáltatásunkat. Számuk a fejlesztési lehetőségektől és a szolgáltatás kibővítésétől függően nőhet. (helyiség bővítése, meleg ebéd biztosítása, szociális segítség nyújtása).

Gáspár Erika

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!